Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam. mam problem z moja e 30 stka. silnik m40. w ta niedziele co byla wieczorem odpalalem ja by przepalic ja troszke by sobie po chodzila bo wiadomo mroz to trzeba troche ako podladowac zgasilem ja. i bylo ok. nastepnego dnia jak chcialem jechac do szkoly nie moglem jej odpalic. ale jak juz odpalila chodzila gorzej jak diesel. napierdzielalo cos nigdy tak nie bylo przejechalem moze z 10 km i przestalo pukac silnik zamilkl kontrolki sie zaswiecily i koniec.. szybko luz i kulalem sie do wiazdu by stanac. silnika nie krecilem wiecej. myslalem ze to pasek. ale rozebralem troche obudowe by zobaczyc czy pasek jest. no i jest. moze przeskoczyl pasek ? co moze byc waszym zdaniem ? bo nie wiem moze jakis drobiazg a nie chce rozbierac zaraz pol silnika. Edytowane przez kalkos3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Możę i pasek przeskoczył, nie wiadomo. Musisz niestety rozebrać i zobaczyć. A po kupnie nie wymieniałeś paska??

PZDR>

No i zmień tytuł, zgdonie z regulaminem który tutaj: viewtopic.php?f=67&t=135491

Opublikowano

Kriss w e30 paska się nie wymienia :D w e30 się wymienia silnik jak pasek przeskoczy

sprawdź ciśnienie sprężania na cyl i będziesz wiedział

może zapłon się przestawił?

świece kable wymieniałeś tak jak pasek?

jak się dba tak się jeździ kolego a pasek w m40 to akurat grosze...

Opublikowano
ja samochod mam moze od 3 miesieecy. i to moj pierwszy samochod. 3 lata temu rodzice mieli e30 2.0 ale mi sprzedali wiec na temat tego m40 tez duzo nie wiedzialem. swiece mialem wymieniane bo musial byc wkoncu silnik zagazowany olej tez mial wymieniany
Opublikowano
rozebralem dziś no i okazalo sie ze na 4 garze jest urwany zawor swieca rozwalona i glowica rozwalona bo plyn dostal sie do oleju. teraz takie pytanie do was. czy m43 pasowal by pod skrzynie bez zadnych przerobek ? czy szukac kolejnego ma 40 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bez problemu pasuje M42, z m43 jest więcej roboty, głównie z elektryką.

PZDR>