Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Kupiłem borbety z małym parapetem 8Jx17" ET35 -do mojego e36 compact. Pytanie jaką polecacie oponkę?

Zawias mam obniżony na tyle-ze 205/55R16 1cm wchodzi z przodu i z tyłu w nadkola.

no i jak wypolerować ranty? robił ktoś to ręcznie nie maszynowo? jakieś porady :lol: chętnie przyjmę:)

pozdrawiam

Opublikowano

205/40

205/45

215/40 te polecam najlepsza opcja

a polerka to w skrócie:

zdzierasz lakier scansolem lub czymś podobnym (smarujesz pędzlem i zdrapujesz szpachelką plastikową)

polerujesz papierem w zależności od stanu felg, im gorszy tym grubszy papier, czasem nawet na sucho trzeba drzeć, potem jedziesz wodnym papierem aż do 2500

na końcu polerujesz pasta i filcowym krążkiem nawiertarce, szlifierce kątowej, itp (najlepsza pasta do chyba autosol)

tak mniej więcej to jest, żmudna praca

Opublikowano
Zajmuje się oponami,więc mogę pomóc. Tutaj zgadzam się z Przedmówcą i najlepiej do takich felg pasować będzie opona 215/40, szerszej bym juz nie zakładał bo nie ma sensu.