Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam jak w temacie mam problem z ubywającym olejem,auto zakupiłem 4 dni temu silnik ładnie pracuje itp ale Nie wiem dla czego ubywa olej może dlatego że robię odcinki 5km do pracy i Nie spływa on spowrotem. Fakt że olej muszę zmienić bo jest na ostatniej zielonej kresce,jest mały wyciek od spodu e36 miss jest w oleju i możliwe ze z niej leci ale przejechać 100km i żeby z pod max ubyło na min to dziwne,auto Nie kopci,Nie śmierdzi przepalonym olejem sam Nie wiem co jest,może ta pogoda temp ma wpływ
Opublikowano
Olej sprawdzają najlepiej po kilku godz postoju na równym terenie.Wychodzi ze na 100 km gubi prawie litr,sprewdz ta nieszczelnosc,dziwne zeby tyle przepalił i nie było tego czuć z wydechu.
Opublikowano
jak kupiłem to stan był pod max,jak pracuje autko to Nie czuć oleju spalonego,Nie kopci itp dziwne żeby tyle oleju ubyło może przez tą pogodę minusową
Opublikowano

Z tym, że jakby Ci to przepalał to by nie było za Tobą drogi widać :norty:

jeszcze zerknij czy nie masz oleju w płynie chłodniczym ale to raczej wątpliwe bo przy walnietej uszczelce to przeważnie w drugą stronę- "oleju" przybywa :D

Opublikowano
Wymienię olej i Zobacze co będzie dalej może ten olej jest już zużyty bo mam na ostatniej kresce zielonej,Nie widziałem żeby dymił jak już to białe spaliny. A do skrzyni jaki najlepiej olej zalać dekstron 2 ? bo słyszałem ze taki jak do skrzyń automatycznych,
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.