Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam nie dawno zakupiłem bmw e34

zawieszenie było wymieniane, tak twierdził sprzedajacy, lecz jadąc nią powyżej 80 km nosi ja po drodze, nic nie stuka nic nie puka tylko nosi na lewo i prawo czym to może być spowodowane?

Opublikowano
albo zbieżność kół albo masz za szerokie opony albo luzy na gałkach a nie muszą sie tłuc od razu
Opublikowano

4. jabłko na rążku kierowniczym

5. luz maglownicy

Jak już to luz na końcówkach drążków kierowniczych.

BMW E34 nie posiada maglownicy tylko przekładnię ślimakową. One z natury maja luz, lecz zbyt duży też nie może wystepować.

Opublikowano
W moim przypadku tył samochodu tańcował po drodze do momentu wymiany amortyzatorów. Wcześniejsze wymiany łączników, gum itp nic nie pomogło. Na ścieżce test amortyzatorów pokazał sprawność 64% dla lewego tyłu i 23% dla prawego tyłu -przyjrzyj się amortyzatorom.
Opublikowano
Mam podobny problem z tym że ściąga mi w prawo, dziś byłem w warsztacie i przy okazji wymiany klocków hamulcowych dowiedziałem się, że zużył się lewy dolny wahacz, stąd luzy i dudnienie ze ściąganiem przy najdrobniejszych wybojach. Pozdrawiam