Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym wymienić płyn do chłodnicy. Doradźcie mi proszę jaki pasuje do mojego silnika i ile trzeba go kupić. Jakie czynności należy wykonać przy jego wymianie.

Dzięki za pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Obecnie wszystkie płyny do chłodnicy są robione na bazie glikolu tak że jaki nie kupisz to będzie ok, osobiście polecam Prestone. Do twojego samochodu wchodzi ok. 7,80 L.
Opublikowano
Powiedzcie mi prosze gdzie jest spust płynu chłodniczego, niestety mechanik nie mogl znaleść i zaczął sie brac za przewody dochodządzce do chłodnicy....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej kupić koncentrat na bazie glikolu, wodę zdemineralizowaną i wlać takiego mixa.

A dlaczego najlepiej ?

Opublikowano
W aso 46pln kosztuje 1,5l koncentratu jak dobrze ponegocjujesz za 40 kupisz.Ja tak kupiłem.Żeby dostać się do korków spustowych musisz odczepić te drugą mniejszą chłodniczke(intercooler).Koncentrat 1:1 z wodą demineralizowaną jest do -40.
Opublikowano
Najlepiej kupić koncentrat na bazie glikolu, wodę zdemineralizowaną i wlać takiego mixa.

najlepiej kupić gotowy płyn Prestone a nie kombinować z koncentratami. Zastosowany płyn musi też byc awaryjnie dostepny np na stacji benzynowej.

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv