Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , mam pytanie dotyczące średniego spalania w 120d , na zegarach średnio pokazuje 9.7 L ,9.6L (zima , miasto) a w ukrytym menu skazuje 8.0L , 8.1 L . Czy to możliwe żeby były takie przekłamania czy należy dokonać jakiejś kalibracji ?
Opublikowano
A może ten 8.0l to po prostu średnia z dużo większych odległości, a ten 9.0l to średnia z małych odcinków.
Opublikowano
Raczej nie , bo od 2 miesięcy samochód jeździ tylko w miesicie . A z tego co wiem to średnie spalanie jest brane z 30 km .
Opublikowano
Witam , mam pytanie dotyczące średniego spalania w 120d , na zegarach średnio pokazuje 9.7 L ,9.6L (zima , miasto) a w ukrytym menu skazuje 8.0L , 8.1 L . Czy to możliwe żeby były takie przekłamania czy należy dokonać jakiejś kalibracji ?

Nie wiem nic nt. ukrytego menu, natomaist sredniego spalania nie kasowalem od nowosci i pokazuje dokladnie tyle ile wynika z wyliczen Motostat (link w podpisie) tak ze mozna zalozyc ze komputer jest dosc dokladny.

Pzdr, MtothaJ
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a pod ktorym nr patrzales w ukrytym menu to srednie spalanie?

jak cos nr 21 i reset wtedy wszystko w ukrytm menu wyzerujesz

Opublikowano
Ok. dzięki za informacje . A wracając czy spalanie 9,8 zimą po mieście nie jest trochę za duże jeśli chodzi o 120d?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wedlug mnie tak ,ale ja Ci nie powiem poniewaz jezdze 118 d 122ps i terz mam srednia 7l (w lecie mialem 5.5l) i tak mi mniej wiecej bierze w miescie ,dzisiaj na trasie jechalem ok 100km/h w ukrytm menu pod nr 5 pokazala mi 5.5l :cool2: