Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie orientuje się może ktoś co to znaczy - Stop poldrut motor - czy oldrut jakoś tak.Wyświetlił mi się dzisiaj na momencik taki błąd jadąc i sam zgasł :shock: Dodam że nacisnąłem ostrzej pedał gazu ale nie spojrzałem na budzik ile jest na zegarze..Szukałem ale nic nie znalazłem bynajmniej tutaj.Kolega powiedział mi że wyświetla Zatrzymaj silnik.Ale dlaczego mam zatrzymać silnik jak wszystko jest ok.Jak naciskam ten guziczek na liczniku żeby zobaczyć jak wyświetla ten błąd to już go nie ma ( nie wyświetla) Przy takiej jeździe 70 , 80 to nie wyświetla.Nie cisnę już bo jeszcze coś strzeli.Co to może być Panowie. :mrgreen:
Opublikowano

Witam.

Mysłę że wyswietliło sie "Stop öldruck motor" a to jest coś z cisnieniem oleju, sprawdź poziom oleju.

Opublikowano
Witam.

Mysłę że wyswietliło sie "Stop öldruck motor" a to jest coś z cisnieniem oleju, sprawdź poziom oleju.

Problem z cisnieniem Oleju,kolego sprawdz jaki masz poziom moze masz maly stan i przy ostrym hamowaniu Smok od pompy olejowej zaciagnol powietrze bo olej uciekl przy ostrym hamowaniu.

Opublikowano
Bardzo dziękuje koledzy za podpowiedz.Obyście mieli racje bo już serducho :D mnie zakuło. Idę sprawdzić poziom tego oleju.No nie wyobrażam sobie akurat teraz jak są takie mrozy jakiejś awarii auta jak tym bardziej powiedziałem kobiecinie że do jej auta nigdy nie wsiądę bo wole na pieszo chodzić niż Smartem jeździć :D
Opublikowano

:cool2: Panowie podchodzę do auta i sprawdzam stan oleju a tam uuuuuuuuuuuuuuu słabiutko :shock: .Dodam że od wymiany zrobiłem 4.200. i byłem pewny że mam olej bo wymieniam co 10 tyś.Poskoczyłem do warsztatu ( Niestety nie do ASO ) i usłyszałem że jak są takie ostre mrozy to diesel lubi sobie połknąć troszkę więcej oleju tym bardziej przy rozruchu zanim się ślinik rozgrzeje i jeszcze do tego duży silnik.

Czy to prawd Panowie ? Czy po prostu zaczęła już zasysać olej.

Opublikowano
Tak na logikę :) to przy takim mrozie metal się kurczy z różną wielkością(aluminium, staliwo, żeliwo) to na spasowaniu mogą być większe szpary. No ale olej zgęstniał :) Chyba do wiosny bym się tym nie przejmował, zobaczysz gdy się zrobi cieplej. W tych warunkach samochody dobrze dostają w d... A też ciekawe czy przy wymianie był poziom dobrze sprawdzony.