Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie dzisiaj mi sie skonczylo sprzeglo w e36 m50b25 i niedlugo bede musial je wymienic tylko pytanie jaki zalozyc i jakiej firmy zeby wytrzymalo troche. I jeszcze jedno pytanie jak to jest z tymi dwumasami w e36 czy wszsytkie mialy czy tylko niektore?

E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
polecam firme sachs i poiem ci że do m50b20 tansze jest do auta z kołem dwumasowym około 300-350zl a ze zwykłm kołem zamachowym około 500 zł
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
koledzy a co myslicie nad tymi "spiekami", czy warto to wogole montowac i jak sie na tym jezdzi? bo ja slyszalem ze raczej ciezko sie na nich lata bokami i jest twarde sprzeglo
E36 m50b25 VANOS coupe
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Spiek działa praltycznie zero-jedynkowo. Cieżko bedzie miała skrzynia i defer. Jak nie masz takiej potrzeby to sobie odpuść. Po za tym przy spieku szybko padnie dwumas który do tanich nie nalezy. Warto wspomnieć o tych zo wywalają dwumas i dają zwykłe koło (nie pamiętam od czego) i standardowe sprzęgło.

PZDR>

Opublikowano
również polecam sachs, jak chcesz to mam dostęp do tańszych części do bmw, jak coś to pisz na PW :D
Opublikowano
Spiek działa praltycznie zero-jedynkowo. Cieżko bedzie miała skrzynia i defer. Jak nie masz takiej potrzeby to sobie odpuść. Po za tym przy spieku szybko padnie dwumas który do tanich nie nalezy. Warto wspomnieć o tych zo wywalają dwumas i dają zwykłe koło (nie pamiętam od czego) i standardowe sprzęgło.

PZDR>

Zmiana dwumasy na jedno- viewtopic.php?f=68&t=165225

Opublikowano
Najlepsze sprzęgło to docisk z M57 i tarcza :D .....bardzo wytrzymałe
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano

Po pierwsze kolego nie ma czegos takiego jak jednomasa, wiem ze to duzo ludzi myli ale jest albo zwykle kolo albo dwumasa, ale to tak na marginesie :cool2:

a ja raczej nie zakaldam zwyklych kol do dwumas bo juz robilem tak pare razy i znajomi mechanicy tez i byly nawet przypadki ze pekaly waly korbowe ( czesto tak sie dzieje w t4) dlatego kolo zostaje ale chyba sie zdecyduje na sachsa mam takie w e30 i nie narzekam

E36 m50b25 VANOS coupe