Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej mam problem ze zdjeciem poduszki w kierownicy,wsadzalem w specialny otwor od spodu kierownicy śrubokret gwiazdke(próbowałem róznymi)mocno wduszalem a poduszka nie chce wyjsc,nie wiem z jaka sila trzeba tam wduszac,nie chce niczego uszkodzic.Moze ktos robil to wczesniej i mi podpowie jak sprawnie to zrobic,chce wyjac poduszke bo musze zdjac kierownice,czekam na podpowiedzi pozdrawiam.
Opublikowano
Powinno wyjśc bez wysiłku i używania siły. Może nie posiadasz poduszki tylko zaślepkę zamocowaną na jakiś cudny klej :?:
Opublikowano
Śrubokręt gwiazdkowy jest złym pomysłem.Aby nacisnąć blokadę poduszki trzeba to zrobić prętem o średnicy 5- 6 mm obciętym na płasko.Ostro zakończone narzędzia tylko blokują zamek poduszki.
Opublikowano
Powinno wyjśc bez wysiłku i używania siły. Może nie posiadasz poduszki tylko zaślepkę zamocowaną na jakiś cudny klej :?:

auto jest bezwypadkowe'poduszka nie bula wczesniej wyjmowana,jak wduszalem wkretakiem to czulem tam taki schodek jakby dwa poziomy,probowalem na kazda strone wduszac ale nic

Opublikowano

obejrzyj sobie filmiki, ostatnio demontowalem u siebie poduszke aby sie dostac do demontazu listwy dolnej kierownicy (oklejalem ja carbonem).

mialem podobny problem, urzyj srubokreta wiazdkowego t25 ni kombinuj na boki tylko wloz rowno w otwor i lekko popchaj.

powodzonka

DON PEDRO - UK

http://img853.imageshack.us/img853/2999/bmwlogowallpaper300x187.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jak jest założona kierownica? na wieloklin? można ją sobie lekko przestawiać prawo - lewo??
Opublikowano
Udało sie prętem spróbowałem sciętym na płasko i udało sie,śrubokret gwiazdkowy schodził mi na boki i dlatego nie udawalo mi sie,dzieki wszystkim za porady.
  • 6 lat później...
Opublikowano
Ja nie odłaczałem. Zero błędów ale nie włączałem zapłonu ani nic... auto zamykałem i otwierałem normalnie. Auto stało 2 dni.

E60 535xd+++ + 8hp70x

Individual project by mnichu