Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

auto sedan e36 m43b18, wolno sie nagrzewa- potrzebuje na to ok 14-16 km aby osiągnął pion,ale jak go osiągnie to go trzyma- jedynie przy -15 jak włączyłem ogrzewanie na max to temp silnika troche spadła.przez to temperatura nawiewu też jest niska i nawet po osiagnieciu pionu wydaje mi się,że kiedys była wyższa.zauważyłem, że gdy jade, i stane na chwile to wskazówka szybciej wędruje w góre.

układ odpowietrzony, termostat też jest sprawny- po długim czasie ale wskazówka jest w pionie i utrzymuje się tam. Myśle,że to może być pompa wody,słyszałem,że wtedy silnik sie przegrzewa u mnie sie nie dogrzewa...Ma ktoś jakies uwagi, pomysły ,opinie??

pozdrawiam

Opublikowano

Na 99% termostat.Tydzien temu zmienilem na nowy bo mialem podobne objawy.Poprawa jest kolosalna.

Zreszta nie pierwszy raz mailem taką sytuacje.Wskazowka nigdy nie przekraczalu pionu,ale zima ciezko sie grzal.Wedlug mnie termostst poprostu nie zamyka sie do konca.

Opublikowano
do autora postu. kup termostat firmy vernet z obudowa 140zł o ile pamietam. ja w prawdzie odkupilem od kolegi ale sprawuje sie super. nie kupuj badziewia zadnego jakis wkładow itd.. napewno ci nie domyka bo mialem to samo.
Opublikowano
a ja wam powiem ze miałem coś takiego jak zapowietrzył mi się układ chłodzenia. Termostat działał ale przez to żę zapowietrzone to nie nagrzewał sie. Więc ja bym najpierw odpowietrzył,