Skocz do zawartości

316i M43 Problem strzelił i źle chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam miałem problem ze spalaniem gazu po mieście bo palił około 18l gazu byłem samochodem wczoraj w Pile i w tamtą stronę spalił mi około 8l (100km) gazu przy średniej prędkości około 100 110km/h spowrotem jechałem już szybciej trochę mu cisnołem to spalił tak z 12l gazu czyli bardzo dobry wynik jak na ta pogodę w trasie mało, dzisiaj też jechałem do piły i włożyłem do tłumika ten wygłuszacz bo miałem przelot i jechałem tak od 100km/h do 140km/h to spalił z 8l na 100km jechałem później spowrotem do domu i w Złotowie jak puściłem nogę z gazu tak strzelił z filtra i zrobiło mi dziurę w tej gumie łączenia przepustnicy z przepływomierzem czyli ta guma co idzie do filtra powietrza tak odrazu samochód zgasł i jakoś zrobiłem tą gumę i samochód odpalę odrazu gaśnie czy na benzynie czy na gazie żeby nie zgasł muszę trzymać co najmniej 3tys obrotów i słychać jakieś syczenie jakoś dojechałem do domu. I zauważyłem coś takiego bo mam imobiliser i mam taka kontrolkę (dioda) znajduje się ona za kierownica i wcześniej było tak że ona się nie paliła dopiero jak przełączyłem kluczyk i nacisnołem na guzik który trzeba przed odpaleniem i w momencie trzymania guzika ona się paliła a teraz po tym strzale jest takie coś że przekluczę kluczyk a ona się cały czas pali chociaż nic nie naduszam nawet jak naduszę ona i tak się cały czas pali nawet nie wiem co to ma z tym wspólnego co się wogółe stało co sprawdzić od czego zacząć?

Edytowane przez Laskus1994

Opublikowano
jak strzelił to przepływomierz pewnie ucierpiał ale najpierw zrób dolot czyli jak gaśnie to albo łapie lewe powietrze albo przepływomierz do wymiany

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
  • Autor
Przepływomierz wyciągnełem i zbytnio się na tym nie znam zasadzie działania ale wszystko wygląda jak by było wpożątku. A czemu się pali cały czas kontrolka od imobilizer?
Opublikowano
kolego najprawdopodobniej waz z krokowego poszedl, weź go sprawdz, tez tak mialem ze po strzale uszkodziło korkowca
Opublikowano

Witam

Proszę poprawić tytuł tematu, albo go zamknę viewtopic.php?f=68&t=120678

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

hahahahhahah hahaha aaaaaaaaaaahahahahah

najlepiej wymienmy mu liste wszystkich wezy od podcisnienia! :DDDDDDDDDDD

przeciez napisal ktora guma poszla... -_- "zrobiło mi dziurę w tej gumie łączenia przepustnicy z przepływomierzem czyli ta guma co idzie do filtra powietrza tak odrazu samochód zgasł i jakoś zrobiłem tą gumę"

co do wygladania przeplywomierza "w porzadku", jak cos sie widzi pierwszy raz... to raczej trudno stwierdzic czy to cos jest w porzadku :search: ostatnio byl temat w ktorym pisano o sprawdzaniu przeplywomierza

masz guzik od immo?? moze lepiej wrzuc fote ...

i o jaka kontrolke w koncu chodzi? masz cos dorobione, czy jak to wyglada??

btw Laskus, zdecyduj sie gdzie o tym problemie piszesz

Opublikowano
reaper89 moglo mu nie tyko ta gume od przeplywki rozwalic...
Opublikowano

oczywiscie, moglo rowniez uszkodzic krokowy, przeplywke, przepustnice, przepustnice w kolektorze, pogiac zawory ...

to moze od razu na remont go wyslemy??

Opublikowano
jak zawory to mam glowice heheehe :norty:
Opublikowano
  • Autor

Złożyłem kolektor wyczyściłem krokówkę oraz przepływomierz i samochód odpalił ale nie chciał za bardzo trzymać obrotów potrzymałem go na obrotach się rozgrzał i chodzi na wolnych ale chodzi jak traktor :P i zauważyłem takie syczenie przy silniku i znalazłem rozwalony jakiś zaworek który znajduje się przy przepustnicy tzn wychodzi wąż z przepustnicy i pomiędzy dwoma wężami jest taki zaworek i on był pęknięty z niego syczało chyba jakieś podciśnienie myślicie że to jest winą że nie chciał trzymać obrotów i chodził później na nich jak traktor? Czy to może wina przepływomierza. Na gazie też chodzi.

Problem z imobilizerem rozwiązany przy włączniku jak poruszałem to zgasła dioda czyli jakiś kabelek lub coś nie styka to sobie ogarnę w poniedziałek i poszukam na szrotach tego zaworku.

Wszystkim dziękuje za wypowiedzi i rady. :)

Opublikowano
  • Autor
Jak ktos mial cos podobnego to prosze o odpowiedz na moje pytanie