Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam, jak w temacie mam taki właśnie problem; migacze zmienione na led - chodzi o bok i przód - mrugają serią rozbłysków zaraz po przekręceniu zapłonu i co najgorsze, błyskają pojedyńczo co ok. minutę. problem dotyczy systemu w lichtmodule do sprawdzania przepalenia żarówki i nijak nie mogę go obejść, led pobiera tak mało, że świeci przy króciutkim wysłaniu sygnału testowego, nie pomaga dołożenie w obwód żarówki zalecanej w tym miejscu, migacze to gotowe unity na 12v i już z jakimiś oporami w środku, nie mrugają za szybko i nie wywalają żadnych błędów a jednak rozbłyskują... jakoś się zaciąłem i nie mogę tego ogarnąć :) jakieś pomysły poproszę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Z kierunkami nie próbowałem, ale musiałbyś poszukać i dezaktywować w NCS-sie opcje

KALTUEBERWACHUNG_BLK_VO

WARMUEBERWACHUNG_BLK_VO

Nie wiem, czy to zadziała też na kierunki boczne :?

Oczywiście mój pomysł dotyczy rozwiązania programowego, może ktoś próbował się bawić w przekaźniki etc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jeszcze nie próbowałem programowania, gdyż z tego co słyszałem opcja ta jest tylko aktywna w coupe do którego możesz dołożyć ori lampy ledy a sedanach jej brak, do pewnego sprawdzenia muszę się uporać najpierw z innym problemikiem, inaczej nie mogę programować, mam tylko iste a ta niesprawne (delikatnie) systemy powyłącza kompletnie i nie ominę tego - auto musi mieć najpierw bezbłędny raport testu a tak nie mam :oops: ale tylko przejściowo :) fajnie by było jak tym ncs idzie to zrobić ale programu nie znam i nie mam, mam jeszcze progmana ale tak dawno nieużywanego że przestał chodzić i wymaga reinstalacji, coś nie dla mnie. co do wątpliwości z migaczami to spoko, to jest ten sam check system, jest tak gdyż migacze przednie są na tym samym obwodzie i zaczynają stale świecić a także przy tym działać normalnie podczas awarii np żarnika, żarówki czy czegoś z oświetlenia przedniego, zresztą moje ringi smd robią dokładnie to samo w tym samym tempie tylko je już dawno odciąłem extra przekaźnikiem i chyba tak samo przyjdzie zrobić tutaj - mam taki już burdel w głowie przez to wszystko, że nawet nie mogę jakiegoś obwodu wymyśleć i od półtora miecha jeżdże błyskającym autem i stojąc na światłach udaję, że nie widzę zaczepek innych kierowców :D
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no i rozwiązane, przekaźnikami i kilometrem dodatkowych kabli :) aaa tam, najważniejszy jest efekt :lol:
Opublikowano
H_A_R_T: jak to rozwiązałeś ? tez zastanawiam się nad zmianą kierunków na led. Wiec pewnie będę mia łten sam problem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

najlepiej będzie jak wrzucę jakiś profesjonalny, zrobiony przed chwilą schemat :lol: zachowałem oczywiście wszelkie ori wtyczki na właściwym miejscu, wszystko jest polutowane i profesjonalnie poprowadzone, ściągałem koła i nadkola żeby dobrze rozplanować i pomocować dodatkową instalację, jak nie przykumasz czegoś - pisz, pozdro

http://img684.imageshack.us/img684/1874/schematmig.jpg

poprzez zastosowanie przekażnika unikasz tylko bezpośredniegu kontaktu migacza led z plusem, który w tym wypadku jest przewodem sterującym, impuls check systemu to oczywiście za mało aby przekaźnik zadziałał, przy włączeniu migacza działa bez zarzutu jak powinno i tylko jakby głośniej cykał na zewnątrz, w środku nic extra nie słychać :D

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam, mam podobny objaw ale z ringami po zakupie markerów led (efekt super lampa przed liftem) oczywiście mi to nie przeszkadza ze sobie beata mruga zalotnie przed odpaleniem, pytanie czy to może mieć jakiś szkodliwy wpływ na cokolwiek?