Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Panowie pewnie wiecie, a ja mam mały problem. Emblemat z tylnej klapy "320d" odchodzi z niego ta srebrna farba i okropnie to wygląda. Nowy emblemat kosztuje 105 PLN w BMW i teraz pytanie: jak mocowany jest ten emblemat, jak go zdemontować no i jak założyć nowy? Z góry dziękuje, no i może też się komuś przyda ten temat. Pozdrawiam.
Opublikowano
Suszarka i zylka załatwia sprawę, a czym przykleic nowy to nie wiem ale obstawialbym coś miękkiego w rodzaju butaprenu. Albo po prostu nic nie naklejaj.
Opublikowano
Z poxipolem przynajmniej tym dwuskladnikowym twardym to bym uważał po następny napis zdejmiesz z lakierem.
Opublikowano

Zaznacz foliopisem stary napis a potem nie pij 24 h przed klejeniem :)

Pozatym na miękkim kleju będziesz mógł delikatnie skorygować po przylozeniu do blachy

Opublikowano

Przerabiałem temat w lato,ktoś chciał ukraść emblemat z tylnej klapy i tylko go zniszczył.

Emblemat trzeba podważyć czymś co nie zniszczy lakieru,ja wolałem wypchnąć od tyłu,taka możliwość jest w E 91 po

odchyleniu tapicerki.Emblemat trzyma się na 2 bolcach,prowadnicach pokrytych czarnym klejem taki sam jak w drzwiach

do uszczelnienia foli,nie ma więc opcji,że krzywo zamontujesz.,jednak trzeba to robić w ciepłym miejscu bo klej nie odpuści.

http://moto.allegro.pl/nowy-emblemat-bmw-e39-e36-e46-e90-x3-x5-z4-i2049826278.html

Opublikowano
:oops: Czeskie procenty tak działają na mnie. :oops:
Opublikowano

Jak dobrze, że u mnie nie ma żadnych emblematów na klapie ;) (wyposażenie seryjne). Zerwać tak jak koledzy pisali - żyłka i ogień. Natomiast z naklejaniem.. nowy emblemat zapewne będzie od spodu podklejony taśmą dwustronną. I tyle. Żadnych poxipoli :mad2: co to w ogóle za pomysły???? :mad2:

A najlepiej nie naklejaj nic, spoleruj sobie klapę i tyle :).

PS.

Z uwagi na mrozy jak będziesz naklejał emblemat zrób to w cieple. Z odklejaniem podobnie.

Pzdr.