Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

zauwazylem dzisiaj ze podczas spryskiwania tylko lewa lampa byla mokra,a prawa wcale,wiem napewno ze ta klapka czy oslonka razem z tym mechanizmem wychodzi na zewnatrz.Podejrzewam ze to moze wezyk odpadl.Czy wie ktos jak tam do tego sie dostac??

z gory wielkie dzieki. :D

Opublikowano
Jeżeli spryskiwacz sie wysuwa to nic nie odpadlo. Nie zamarzl w nim plyn?

racze nie bo w tym drugim jest ok a te na szyby sa podgrzewane co nie?a plyn jest na -22

Opublikowano
Jeśli się wysuwa, a nie pryska to raczej oznacza że zamarzł. Nie wysuwałby sie spryskiwacz gdyby nie było w nim ciśnienia.
Opublikowano
Jeśli się wysuwa, a nie pryska to raczej oznacza że zamarzł. Nie wysuwałby sie spryskiwacz gdyby nie było w nim ciśnienia.

a te dysze na reflektory podgrzewane nie sa ? :cry:

Opublikowano
pewnie i były wersje z pakietem zimowym i podgrzewanymi dyszami... ale to tak jakby spytać dlaczego skórzana tapicerka nie jest podgrzewana/wentylowana
Kiss French. Wear Italian. Drive German.
Opublikowano
Nie. A ten z lewej mocno spryskuje?

tak wydaje mi sie ze normalnie wiesz

Opublikowano
Myśle, że można go spróbować podgrzaćv suszarką czy czymś, ręką możesz go wysunąć ze zderzaka. Z tego co mi sie wydaje nic innego tam sie stać nie mogło. Chyba że sie czymś zatkał albo może jest gdzieś faktycznie nieszczelność i ciśnienie jest wystarczające aby go wysunąć ale już nie do spryskania.