Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam 320d 150km z 04r. mam 3 pytanka.

1. W związku z naszą aurą naturalnie siada akumulator i tu moje pytanie. Czy ładując akumulator (w aucie) można go podłączyć do tych "punktów" pod maską od awaryjnego rozruchu czyli + tam pod klapką i - do tej śrubki (tak pisze według instrukcji) Ja ładowałem kilkakrotnie podłączając prostownik bezpośrednio pod klemy akumulatora ale wiąże się to ze ściągnięciem tej osłony więc lepsze byłoby ładowanie z pod maski. Czy może całkowicie wyciągnąć akumulator z samochodu i naładować, ale zawsze do tej pory ładowałem aku odkręcając te korki tutaj ich chyba nie ma akumulator bez obsługowy więc normalnie podłączam i ładuje? Posiadam raczej słaby prostownik gdyby się ktoś pytał ;D

2. Jak dostać się do samochodu w razie całkowitego padnięcia bateri ? Bo przecież drzwi i bagażnika nie otworze więc jakie są obcje?

3. Czym może być spowodowane lekkie falowanie obrotów na biegu jałowym tj. 800-900, 800-1000 obrotów/min. Występuje głównie na zimnym silniku (pare razy również na rozgrzanym) lekkie przegazowanie doraźnie pomaga.

Za wszyskie odp. z góry dziękuję.

Opublikowano

Sa podobne tematy kolego o ładowaniu aku wiec poszukaj i poczytaj :P

A jak często musisz doładowywać to porostu aku już ci nie trzyma myśl o wymianie bo mija sie to z celem kiedyś zaparkujesz na mieście i tak zostanie:P

Rozumiem ze kombi masz?

Otwierasz drzwi od kierowcy kluczykiem proste :P (chyba ze ktoś założył klamkę bez zamka :shock: )

A jak chcesz otworzyć klapę bagażnika to dostajesz się od tylu do bagażnika "w połowie progu załadunkowego na wysokości zamka od wewnątrz masz zaślepkę, trzeba ją otworzyć i tam jest czerwony suwak który otwiera klapę" by Ranger

Opublikowano
jak się zwieksza zapotrzebowanie na prąd to podwyższa obroty. Sprawdź podgrzewacz czy czasem jakoś się nie włącza/wyłącza sam no i odczytanie błędów.
szukam