Skocz do zawartości

Na wolnych obrotach chdzi KWADRATOWO!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemka mam problem z swoją betą 730i [32]gdy ją odpale chodzi dobrze ale po jakimś czasie występuje jakby, nie wiem jak to nazwac no po prostu choszi kwadratowo:( podobnie sie dzieje jak jade i lekko dodaje gazu lub staje na krzyżówce :zlosc: jest to strasznie denerwujące może ktoś wie jak tą usterke zlikwidować lub niał już taką sytuacje. (po kilku razach wdepnięcia gazu do dechy objawy na jakiś czas ustępują) prosze o szybką odpowiedź :mad2: [/b]
Opublikowano
Znam chłopaka chodzi mu o to że silnik pracóje jakby tracił zapłony lub się zalewał znaczy miał za bogatą mieszankę nie gaśnie ale po włączeniu biegu a jest to automat szarpie całym wozem. Ale lepiej opiszę to od początku bo był u mnie i sam widziałem co się dzieje. :roll: A więc jest tak jak silnik zimny odpala bez problemów trochę ma tylko za niskie obroty tak około 700-800obr po jakimś czasie to jest około3-4 minut silnik zaczyna falować tak właśnie jakby tracił zapłony albo miał zbyt bogatą mieszankę.Czasami pomaga wkręcenie na obroty tak kilka razy gaz do dechy wtedy mu przechodzi i działa normalnie ale wystarczy że postoi trochę na wolnych obrotach n.p. na światłach na skrzyżowaniu i zaczyna działać tak samo,albo po zgaszeniu silnika i po ponownym odpaleniu. Ja raczej mu w tym nie pomogę bo niemam pojęcia co się dzieje.:oops: Rozwarzamy tylko czy nie zrobić testu tą kontrolką do odczytywania błędów bo przeczytaliśmy o tym na forum jak to idzie,albo zresetować komputer silnika :roll: może to coś da.