Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

dzisiaj zauważyłem jak świecą się cały czas żarówki od podświetlania tablic, musiałem kleme (-) odłączyć bo bym rano nie odpalił.

Tym dziwne że jak podpale auto i dam wsteczny bieg to zamykają mi się wszystkie zamki w drzwiach i wogólę nie świecą się lampki z tyłu.

Edytowane przez Boss6c
Opublikowano
tak jak kolega pisał wyczyść i osusz styki oraz sprawdz masę na tyle , a jak masz instalację pod hak holowniczy to i ją dobrze spradz
BÓG MIŁOŚĆ WYGODA
Opublikowano
Masz popękane izolacje kabli w peszlu pomiedzy klapą a karoserią. sprawa prosta wbijasz wsteczny to central dostaje prąd. Na żarówki tablicy cały czas jest styk bo robi się jakieś zwarcie w tych kablach.
Opublikowano
wydaje mi się że będziesz musiał zdjąć cały materiał z klapy bo pewnie gdzieś przy samej lampie będzie zwarcie

Oczywiście najpierw trzeba sprawdzić to czego nie trzeba będzie rozcinać. Jak nic tam nie znajdziesz to będziesz musiał wyciągnąć peszel z plastiku a następnie go ostroznie rozciąć wzdłużnie, tylko nie zadużo. Wtedy ukazą ci się kable i będzieśz widział, które są złamane jak je będziesz wyginał.