Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Niedawno kupiłem moje pierwsze Bmw i mam mały frustrujący problem. Wszystko w aucie mi mruga: radio, lampki, oświetlenie całego wnętrza oraz lampy tylne i przednie postojówki. Przy uruchomionym silniku mrugają bardziej, jednak przy zgaszonym również występuje ten problem. Sprawdziłem już masę przy aku i wygląda w porządku, ładowanie na kompie pokazuje stałe 13,4 i przy dodaniu gazu wzrasta powyżej 14. Aku jest nowy, wykluczam alternator ponieważ problem jest również przy wyłączonym silniku. Ktoś ma jakiś pomysł jak zacząć z tym walczyć ?
Opublikowano
a moze sam aku nie daje rady??? sa duze mrozy. jak bylo wczesniej???

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Nie wiem jak było wcześniej bo mam je 3 tygodnie, ale jak temperatura była na plusie to problem był taki sam. Z aku wątpię, bo ma niecały rok. Czytalem coś o regulatorze napięcia- czy coś takiego...? Wie ktoś coś więcej o tym?
Opublikowano
W takim razie najlepszym rozwiązaniem będzie odwiedzić elektro-mechanika. Mam nadzieję, że znajdzie przyczynę. Pozdrawiam.
Opublikowano

Migotanie tylnych lamp lub przednich postojowych najczęściej jest spowodowane przeważnie wymianą np. żaróweczek w ringach ze zwykłych na led. Wówczas komputer błędnie wykrywa je jako spalone ponieważ mają dużo mniejszy pobór prądu i pojawia się takie migotanie. Reszty nie potrafię wyjaśnić, chyba że w podświetleniu zegarów też ktoś zmieniał ori żarówki inne. Te postojowe możesz sam szybko sprawdzić być może to to. Być może ktoś wcześniej niefortunnie chciał sobie z tym poradzić i grzebał w elektryce...... Akumulator raczej nie ma z tym nic wspólnego.

Jeśli okaże się że to wszystko to z winy zmiany żarówek to ten temat powinien Ci pomóc: viewtopic.php?f=72&t=176551

Opublikowano
Mam zwykłe żarówki postojowe, tak samo wewnątrz auta nic nie było grzebane. Wszystko jest w orginale. Jak znajdę przyczynę to napiszę. :)
Opublikowano
U mnie przyczyną były jakieś 2 oprniki w LCM. Ale to dla bardziej wprawnych elektroników zabawa, koszt około 50zł i już 4 lata śmigam. Robił mi to elektronik z Bosch Service w Białymstoku przy ul. Moniuszki.