Skocz do zawartości

TOURING - na co zwracac uwage przy kupnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o temat rzeka,ale może każdy jak coś napisze z własnych błędów (doświadczeń) to może coś uzbierasz, zaczynam:

ja nie zwróciłem uwagi na to że stojąc od przodu i patrząc na to jak wystają koła poza obrys wyszło że przednie od pasażera bardziej wystaje a od kierowcy jest schowane pod błotnik...i wyszło że autko miało kiedyś przygodę i podwożie wyciągneli a budę nie dokładnie(jak bym włożył przednią ławę nową na pewno nie pasowała by na otwory)

no i na szczeliny dzrzwi i klap (to bardziej ze strony wizualnej)

pozdrawiam i życzę udanego zakupu !

Opublikowano
Koncowki progu z tylu,a z przodu podloga od strony kola od wewnatrz.Ogladnij sobie przejedz sie.Sprawdz czy wszystko jest sprawne abs,jaski itd.Jak nie miales takiego auta to wez sobie kogos kto mial albo lepiej sie zna bez obrazki.Touringa mozna fajnego kupic z niemiec sa na allegro naprawde ladne.
Opublikowano

Turinga ale z jakim motorem??

Generalnie posprawdzaj czy nie ma za duzo szpachli, jak byl kiedys robiony to czy naprawiono go dobrze (nie oszukujmy sie ale te autka maja juz swoje lata), czy dziala cale wyposazenie elektryczne a w szczegolnosci czesto spotykany w turingach podwojny szyberdach, no i od strony mechanicznej tj silnik, zawieszenie, tuleje na tylnych belkach, czy nie cieknie z silnika, skrzyni i dyfra.

Nie wiem jak u innych ale umyty silnik budzi u mnie pewne podejrzenia a zwlaszcza jak sprzedajacy mowi ze gram oleju mu nie ubywa.

A przede wszystkim nalezy sprawdzic podluzniece czy sa proste.

Pozdrowionka