Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam!mam problem z moja bmw.Odpala na benzynie trzyma obroty ale jak chce dodac gazu to strzasznie muli obrotuy spadaja nie ma mocy tak jakby paliwo wcale nie dochodzilo, a na gazie chodzi bez problemu.. pompka paliwa dobra przeplywomierz tez.. przewody dobre.. pomocy !!!!!!!!!!!!!!
Opublikowano

Sprawdź czy przewód podciśnieniowy do regulatora ciśnienia paliwa jest cały, albo czy wogóle regulator jest sprawny.

Może też być problem spowodowany zamarzniętą wodą w układzie. Na LPG w zimie dobrze jest mieć więcej benzyny w zbiorniku niz zwykle żeby woda się zbytni w nim nie skraplała. Sposób na wode w układzie zasilania to dolac trochę denaturatu do benzyny.

Opublikowano
Ten przewod jest dobry regulator tak samo... a woda jakby zamarzla to by juz sie rozmrozila bo w garazu mam 25stopni..jeden mechanik mi mowil zebym podjechal tam gdzie gaz montowali i zeby wgrali nowy program do komputera.. a dzisiaj jak podlonczylem go pod kompa to pokazalo ze cos jest z czujnikiem 02, ktory to jest?
Opublikowano
sluchajcie problemem byla pompka paliwa:P dzialala ale zaslabe Cisnienie bylo:( Kupilem dzisiaj pompke i dziala pieknie:D dziekuje wszystkim za pomoc:)
Opublikowano

tak jak mowilem ;P ze dzisala ale za slanbe cisnienie ;)

fajnie ze juz wszystko ok:)

tez bym chcial w garazu 25 stopni :D chyba ze napalę to mam 15 :P