Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

panowie na wstepie dodam ze szukałem gdzie sie dało i nic znalezc nie moge -10 za oknem a ssania nie ma, po odpaleniu chodzi na wolnych obrotach około 700-800 nie wiem tak na słuch bo obrotomierza nie ma czujnik temp.wymieniony na nowy oczywiscie od ecu i dalej to samo

co tam jeszcze za ssanie bedzie odpowiadac ?z gory dzieki za pomoc

Opublikowano
witam

panowie na wstepie dodam ze szukałem gdzie sie dało i nic znalezc nie moge -10 za oknem a ssania nie ma, po odpaleniu chodzi na wolnych obrotach około 700-800 nie wiem tak na słuch bo obrotomierza nie ma czujnik temp.wymieniony na nowy oczywiscie od ecu i dalej to samo

co tam jeszcze za ssanie bedzie odpowiadac ?z gory dzieki za pomoc

No, ale czy jakis problem masz? np. silnik gasnie albo szarpie, czy nic się takiego nie dzieje?

Opublikowano

dzieki za zainteresowanie czujnik jest nowy ,a ssania nie ma odpalam i chodzi na wolnych obrotach dokładnie takich jakbym z trasy wrócił czy sa problemy?

no moze dla mnie nie bo mam juz wprawe i delikatnie sie obchodze z dodawaniem gazu ale jakbym tak wcisnął gwałtownie gaz to kangur murowany, szarpanie od niskich obrotów a na ciepłym jak na dwojce gaz wcisne przy 10 km/h to płynnie przyspiesz

a tak to szarpie bo ssania nie ma a i jeszcze jedno po zmianie biegu i puszczeniu sprzegła troche mnie silnik przyhamowuje i na postoju jak przygazuje to najpierw "łapie dołek" -dodam gazu najpierw obroty ciut spadna i po chwili w gore- puszcze gaz opadna za nisko i wchodza na 700-800 od takie czkawki zimnego silnika ale to normalne jak ssania nie ma to nic dziwnego

a tak myslałem moze to byc awaria sterownika silnika?