Skocz do zawartości

Problem z Dynavin Android 2.2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.jestem tutaj nowy.Mam pewien problem...i prosiłbym was o pomoc.Zakupiłem navigacje Dynavin Android 2.2 ,do mojego BMW.zamontowanie jej zleciłem fachowcom z pewnego sklepu car audio.już na wstępie nie działało sterowanie z kierownicy,sama navi ...jak narazie można to wytłumaczyć bo dop wgram jakąs mape.doszło do tego co mnie zdziwiło brak połączenia z internetem..,a stałem w takim miejscu że telefonem bezproblemowo złapałem wi-fi.auto mam zaprowadzić ponownie w poniedziałek,zdaniem fachowców...dynavin nie ma bankowo możliwości połączenia się z wi-fi bo by kosztowało o wiele więcej,wszytko jest winą dynavin.moim zdaniem problem leży gdzieś indziej.dzwoniłem do sprzedawcy dynavin..twierdzi że winą jest błędne zamontowanie navi w aucie.mam pytania jak w tym dynavin jest z anteną wi-fi,gdzie powinna być umieszczona/,z tego co mi się przypomina kostka od radia w bmw przed liftem różni się od tej po lifcie.w starszych modelach dynavin trzeba było się określić z ktorego roku ma sie Bmke,nawet tak ma napisane na ukcji allegro jeden z sprzedawców,ten sprzedawca zapewniał mnie że do każdej e46 ta navigacja pasuje,wypiąc i wpiąć.może jednak jest różnica z kostkami i z tego powodu nie ma sterowania z kierownicy?aha tv też nie działa:(jesli możecie pomóżcie podpowiedzcie co może być poblemem.w ustawieniach wydaje mi się przekopałem wszytko.pozdrawiam
Opublikowano
Powiem tak, zajmuję się elektroniką samochodową i montowałem Dynavin-a do Mercedesa 2005r całość na światłowodach ogólnie system działał, ale gorszego szmelcu w życiu nie widziałem, zawiesza się czasami można sparować telefon czasem nie, Dynavin to kompletne nieporozumienie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Członkowie klubu
To kwestia bardziej samego androida niz urzadzenia, ssam mam juz trzeci telefon na androidzie i cyrki rozne sie dzieja

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Widziałem ostatnio w akcji tego Dynavin'a. Na pierwszy rzut oka fajne, kwestia przyzwyczajenia, ale użytkownik powiedział, że chyba się tego pozbędzie, bo zawiesza się często, często to nie działa, tamto nie działa... I w praktyce nie jest tak słodko jak to na zdjęciach wyglądało...
Opublikowano

Po pierwsze Dynavin ma modem który może się łączyć z sieciami wi-fi

Trzeba wejść w ustawienia i włączyć Wi-Fi

Jeżeli nie mamy dostępu do sieci niezabezpieczonej lub nie znamy hasła do sieci zabezpieczonej to możemy korzystać z internetu przez Bluetooth po sparowaniu z telefonem

Oczywiście w telefonie musimy włączyć udostępnianie połączenia

Nie ma czegoś takiego jak antena wi-fi do internetu w zestawie z Dynavin jest modem i tak powinno być sprzedane a podłącza się go do wyjścia z tyłu USB/GPS

Ja jeszcze nie spotkałem się żeby w E46 była inna kostka niż 17pin

TV nie będzie działać dopóki do urządzenia nie podepniemy zewnętrznego tunera bo Dynavin nie posiada wbudowanego tunera

Opublikowano
  • Autor

JanMens dzięki,miałeś racje..wszystko działało...aż do wczoraj.dziwna sprawa...np w gornym prawym rogu wyświetlacza jest powrót,niereaguje,zresztą cały gorny pasek nie działa.klikamy w ustawienia..a łączy nas z galerją,klikam ikonke w jedym rogu ekranu łączy z inna tjak połączy,juź nie wroci

Uszkodzy wyświetlacz?system?zrysowany niejest,jeszcze ma nawet folje.pomóżcie

Opublikowano

to zerwij tą "folje", cokolwiek to jest... :mad2:

jak masz guzik RESET to go użyj.

jak nie to odłącz akumulator na pół godziny, może się zresetuje.