Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam mam problem z BMW e39 2.5 tds w czasie jazdy zapala się kontrolka świec na kilka sekund i auto traci moc albo całkiem zgaśnie później pali ciężko i jak by nie chodziła na wszystkie gary przy czym kopci na biało po dodaniu gazu wszystko powraca do normy nie wiem od czego mam zacząć pomoże ktoś pozdrawiam byłem na kompie i nic nastawnik wymieniony wtrysk również co do świec to jeszcze nie sprawdzałem a czy komp pokaże spaloną świece Edytowane przez krzysztoflx12
Opublikowano
komputer prawdę Ci powie, podjedź na sprawdzenie błędów i będziesz pewny w 99% - najprawdopodobniej świeca szwankuje lub usterka któregoś z wtrysków
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest Tds.

Więc możliwości są dwie.Nastawnik pompy wtryskowej lub wtrysk sterujący(jest tylko jeden na 4 cyl.).

U Ciebie obstawiam niestety wariant pierwszy.

ec2Wze6.jpg