Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje kolejny raz pomocy w e65 3.0d

problem nastepujacy,chodzi o nadmuch ogrzewania.gdy puszczam go na szybe przednia smiga jak wariat i moge sobie regulowac wiatraczki i wszystko ok.natomiast gdy juz wylacze ze szyby i chce zeby normalnie grzalo na kabine brak reakcji na regulacje mocy nadmuchu,pokretlami mozna krecic na ekraniku sie zmienia ale nie ma zadnej reakcji.a czasami jak mu sie cos uwidzi to walnie z calej mocy,ogolnie cosik swiruje dmuchawa,moje pytanie to moze byc?w sumie jak pogrzabalem na forum to znalazlem w serii5 e60 ze to wina jeza (rezystora czy cos takiego) czy to sa objawy takie jak u mnie?

aaa i z innej beczki potrzebny sprawdzony i efektowny mechanik i elektryk w krakowie do mojego sznycla,tylko juz nie chce goscia z ul.szczecinskiej.

aha i gdzie proponujecie prostowanie felgi aluminiowej bo te nasze drogi...sorrki ze tak mieszam ale ten problem w sumie dzis wyszedl.

z gory dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Kolego, bez paniki, albo rezystor dmuchawy, albo panel klimy. Koszty niewielkie, więc działaj. U mnie było podobnie i zacząłem od rezystora (249pln na Allegro). Po wymianie okazało się, że wadliwy rezystor uszkodził również panel, więc i tego wymieniłem (150pln na Allegro). Teraz wszystko gra.

Powodzenia

Opublikowano
Rezystor dmuchawy mozna spokojnie zregenerować za 80 zł z półroczną gwarancją, zamiast kupować nowy. Zrobiłem to trzy tygodnie temu i działa bez zarzutu. Wystarczy na allegro wpisać "jeż bmw".
  • 2 tygodnie później...