Skocz do zawartości

elektrozawor sterowania turbina problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem wszystkie wezyki podcisnienia zmienione... auto az rwalo z kopyta ale znowu przestalo jechac ma moc tylko ze taka opuzniona... jak by elekrtozaworek cos spoznial... jak stwierdzic czy jest nie dobry??? a moze jakos go wyczyscic?? tylko jak prosze o jakas porade gdzie i co wyczyscic i tak to rozkrecic o ile cos sie tam rozkreca... bo z tego co wiem to jest tam jakis mikro filterek i on podobno sie brudzi???
Opublikowano

Odkręcenie tego zaworka to w sumie 2 śruby, odłączenie wężyków podciśnienia i jest już na wierzchu. W kwestii czyszczenia to jest tam mikrofilterek. Znajduje się on w tej prostokątnej, plastikowej obudowie. Wystarczy ją trochę ścisnąć (nie pamiętam już czy za te krótsze boki czy za dłuższe - trzeba spojrzeć gdzie są zatrzaski) i zdjąć. Po zdjęciu zobaczysz taką jakby siateczkę/błonę. Czytałem, że można to acetonem wyczyścić lub np benzyną ekstrakcyjna - pomocny będzie to bawełniany patyczek do uszu. Zalecana jest delikatność żeby tej błony nie uszkodzić mechanicznie.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pomocny będzie tu bawełniany patyczek do uszu. Zalecana jest delikatność żeby tej błony nie uszkodzić mechanicznie.

Pzdr.

To są jeszcze takie co to posiadają :shock: :norty:

Sorry za OT , ale tak fajnie to napisałeś że nie mogłem się powstrzymać :mrgreen: .

Pzdr.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
To są jeszcze takie co to posiadają :shock: :norty:

To już niestety powoli jak dinozaury - prawie wyginęły. :mrgreen:

Pzdr.

Opublikowano
moje obawy sie nie sprawdzily... filterek jest czysciutki az w szoku bylem... ale mimo to wyczyscilem auto dalej jedzie jak jechalo... czyli ma moc ale jest takie ospale