Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam załozony gaz ale po wymianie przepływomierza na działający silnik zaczął zle pracować. Problem tkwił w złym mikserze o średnicy 3cm, zwęzka taka powoduje zwiększenie prędkości powietrza i złe odczyty na przepływomierzu.

Moje pytania są następujące:

1. W którym miejscu macie zamontowane miksery (prosze opisac dokładnie) :wink:

2. Jaką macie średnice miksera i czy jest zamontowany wewnątrz układu dolotowego czy widac go gołym okiem? ( u mnie jest wewnątrz puszki filtru powietrza zaraz przy przepływomierzu i jest to złe rozwiązanie ) :roll:

Opublikowano
u mnie goscie wywalili puszke z filtrem (złe posuniecie)i dali tam parownik i filtr stożkowy.Przez ten filtr auto głosniej pracuje i ma małego muła przy niskich obrotach.Planuje parownik przełożyc tam gdzie jest miejsce na akumlator
Opublikowano

jak już kiedys pisałem średnica wew dla mikserów to twojego silnika to około 34 mm. To jest standard. Najlepiej kupic mikser na przepustnice srednica zewn przepustnicy 72 jak sie nie myle (70 dla 2 l silników) wewnetrzna średnica to raczej standard i nie można tak dowolnie sobie kupić z róznymi srednicami wewnętrznbyumi a to wynika z prezepływów i podcisnien. Ktos tu na forum pisał że gość mu jakiś dorobił o srednicy 40 mm i jakoś chodizło.

Problem w E34 nie istnieje bo jest troche wiecej miejsca i można powyginac rure, a w E36 jest trudniej ale da sie zrobić, natomiast ja wsadzisz gdzieś antywybuch jescze miedzy przepustnica a przepływka to juz raczej nie wepchniesz miksera. Ja mam bez antywybuchu i mikser na przepustnicy i nigdy nie strzel;ił, choćbym jak go dusił lub ciągnął na obroty. Tak jest u mnie. Niech sie inni wypowiedza na ten temat.

TUTAJ

możesz cos poczytać i zobaczyć jak to wyglada

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW