Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
koledzy mam jeszcze jeden mały problem. moim zdaniem cos musiało stać się ze zamkiem jak zamykam dzrzwi to wogule ich nie zamyka tylko tzw 'odbija' zamek do wymiany czy można coś z tym zrobić proszę o pomoc :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzieje się tak bez względu którą klamką otworzysz drzwi?

Czy kiedy otworzysz drzwi zewnętrzną klamką, klamka wraca na swoją pozycję, czy pozostaje wyciągnięta?

pzdr

yaz

Opublikowano
Jak się zamek nie rozleciał to może byc tak ze ciągiełko od którejś klamki się zablokowało. jak przytrzymasz klamkę i spróbujesz zamknąc drzwi to własnie taka reakcja zamka będzie. może gdzieś dostała się woda i coś zamarzło. ja tak miałem u siebie. wymontowałem zamek i klamkę przesmarowałem wszystko olejem i spokój. kolego pocieszę cię trochę. masz szczęście ze nie zablokował ci się zamek na zamkniętych drzwiach. to jest problem dopiero. ;)
Opublikowano
Dzieje się tak bez względu którą klamką otworzysz drzwi?

Czy kiedy otworzysz drzwi zewnętrzną klamką, klamka wraca na swoją pozycję, czy pozostaje wyciągnięta?

klamka normalnie wraca na swoją pozycjea drzwi poptostu sie nie zatrzaskują raz miałem taki przypadek w e34 ale był związany z tym że drzwi sie zamykały tylko centralny zamek ich nie ryglował a jakieś dwa dni wcześniej bateria mi padła i otwierałem tzw na ostro kluczyk klamka do góry kluczykiem obkręcać w lewo i dzrzwi otwarte tylko że po tym zabiegu po naładowaniu aku. zzamykały sie wszystkie dzrzwi oprócz tych jednych. PO długich poszukiwaniach nowego zamka i spędzeniu kilku dobrych godzin okazało sie że trzeba tzw odblokować zamek analogicznie tak jak go sie chciało otworzyć i wszystko było ok :mrgreen: . Niewiem czy to ważne ale w dzień była odwilż a wieczorem złapał dobry mróz ledwo co otworzyłem te dzrzwi musiałen poprostu szarpać i to dobrą chwilę ale pomyślałem że to uszczelki złapały ale po tym szarpaniu zamek juz nie zamyka. a dzwi tylko sie odbijają ale nie tak metalicznie jak by zamek byl zamknięty tylko tak jak by nie mogł "zaskoczyć' :mad2:

Opublikowano
Jak się zamek nie rozleciał to może byc tak ze ciągiełko od którejś klamki się zablokowało. jak przytrzymasz klamkę i spróbujesz zamknąc drzwi to własnie taka reakcja zamka będzie. może gdzieś dostała się woda i coś zamarzło. ja tak miałem u siebie. wymontowałem zamek i klamkę przesmarowałem wszystko olejem i spokój. kolego pocieszę cię trochę. masz szczęście ze nie zablokował ci się zamek na zamkniętych drzwiach. to jest problem dopiero. ;)

Kolego święte słowa to jest problem dopiero :cry2:

Opublikowano
na to wychodzi jutro sciągne tapicerke posmaruje tak jak wyżej napisałes i bedzie git :cool2: :cool2: :cool2:
Opublikowano
Problem znany i często wystepujący w naszych wiekowych E32. Zwykle pojawia się późną jesienią i znika wiosną. Doraźnie pomaga podgrzanie zamka przez kilka minut Farelką, ale bez rozebrania, przemycia i ponownego dokładnego przesmarowania specjalnym smarem do zamków i tak nie obędzie się....