Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tylko nie mam pewności czy to będzie działać. Skoro ta którą mam teraz jest OK (nie złamana) czy aby nowa końcówka podajnika na pewno zagwarantuje podawania pasa za każdym razem ? (Skoro prasowanie pomaga na chwilę pas wydaje się być winowajcą a końcówka podajnika nie ma tu nic do rzeczy). Poczekam na zdjęcie pokazujące przeszycie pasa.
Opublikowano
http://zapodaj.net/d76f6a2546f6d.jpg.html ja to zrobilem u tapicera gruba nicia i szeroko wrazie jak by nie zadzialalo zeby latwo rozproc. Ale dziala rewelacyjnie i jak bede mial troche czasu to wymontuje pas i pujde do krawca zeby przeszyl zwykla nicia. Mozna to ulepszyc....przeszycie robi robote.....i pas podaje za kazdym razem a wczesniej krochmalilem co miesiac i czasem tez spadalo a tu minal 3albo 4 miesiac i spokoj
Opublikowano
Ja mam podajniki sprawne. Tylko pas tak wyrobiony ze trzeba go było wzmocnić bo krochmalenie i prasowanie to porażka. Ja mam sporo przeszycia i myślę że jak się zrobi go o połowę mniej to nie będzie miało wpływu na oslabienie pasa. :D
Opublikowano
Próbuj najwyżej doszyjesz. ....mi działa i jestem mega zadowolony - jak będziesz będzie czas to poprawie na drobniejszy o scieg. :) . Daj znać jak zrobisz.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja właśnie przy okazji naprawy innych rzeczy w ASO postanowiłem zrobić te podajniki (wysuwają się ale nie łapią pasa). W serwisie stwierdzili że to jest wina główki podajnika i tak jak ktoś pisał 1szt kosztuje ~250zł. Naprawdę, przy takim aucie jak E92 to nie są koszty które dupę urywają, a spokój powinien być na dłużej. A jak będzie to zobaczymy.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
U mnie zaś rewitalizacji wymaga każdy z problematycznych elementów. Końcówkę podajnika założyłem nową, pas muszę rozprostować, natomiast nierozwiązanym problemem jest fakt, iż podajnik pasażera działa nieregularnie. Raz się wysuwa, ale zdecydowanie częściej nie. Gdzie szukać przyczyny ? Podajnik kierowcy działa prawidłowo, choć musiałem go przesmarować, ponieważ się nie otwierał.
  • 3 tygodnie później...
  • 3 lata później...
Opublikowano
Dzięki za odpowiedz tylko tyle ze u mnie padł cały mechanizm wogole się nie wysuwa i potrzebuje wymienić całość łącznie z tym elementem przykręconymi do boczków, nie masz jakiś wskazówek jak zdemontować boczki ?
Opublikowano
witam już sobie ogarniałem sam metoda prób i błędów, jest możliwość wymiany mechanizmu bez całkowitego demontażu boczków jednak trzeba się trochę namecyć ale najważniejsze ze śmiga ! Co to video są na yt w dużo lepszej jakości i bardziej szczegółowe . Dzięki pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam już sobie ogarniałem sam metoda prób i błędów, jest możliwość wymiany mechanizmu bez całkowitego demontażu boczków jednak trzeba się trochę namecyć ale najważniejsze ze śmiga ! Co to video są na yt w dużo lepszej jakości i bardziej szczegółowe . Dzięki pozdrawiam

też mam taki sam problem jak Ty też czeka mnie wymiana, mógłbyś wytłumaczyć jak to rozebrałeś albo nagrać filmik? z góry dziękuje i pozdrawiam