Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam ponownie 260tyś jest teraz i przybywa... 3,0 d polecam wiem co mówie ZERO...ZERO...AWARII... a i skrzynia działa poprawnie ba... bardzo poprawnie zaznacze że pół życia laweta...teraz olej w skrzyni przy 300tyś zostanie zmieniony...
  • 5 tygodni później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
tym lepiej, pojezdzisz dopracowanym e70 do czasu, kiedy bmw "naprawi" F15 przy facelifitingu za jakies 3-4 lata

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy szykuję się do zmiany oleju w skryzni i już wiem ,że muszę wymienić również miskę bo filtr w skrzyni na stałe zespolony jest z miską.

Podpowiem wam koszta ASO

Jak już było wspominane wymiana oleju 600PLN

olej do skrzyni ok 9-10 litrów po 100 za litr(oryginalny BMW) :)

miska olejowa 1800PLN wraz z jakąś specjalną tuleją i kompletem uszczelek.

Ktoś w wątku pisał iż miski się nie wymienia a same uszczelki, otóż nie jest tak do końca bo w naszych x5 miska jest niestety z Tworzywa - plastiku a jak wiadomo pod wpływem temperatur plastik lubi się odkształcać a wiec minimalne odkształcenie spowoduje iż uszczelka zacznie przepuszczać (nawet jak będzie nowa bo miska już tak nie dociśnie jak powinna)

U mnie występują podobne objawy jak u kolegi Szerszenia i zdiagnozowane zostało ,że się leje z miski pod skrzynią - dlatego czeka mnie wymiana.

Poprosze o namiary na kogoś u kogo można te części nabyc w normalnych cenach ?

Oczywiście ja do ASO z tym nie pojadę bo nie jestem z tych co to dają się naciągac. :)

Cena samej wymiany elektryzuje - Fakt.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jestem po wymianie oleju w skrzyni przebieg 65tys, a roznica po wymianie duza- tak wiec warto.

Koszta dzwonilem do ASO 3100zl;)

moje koszta 850zl

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano

Kolego robilem to w serwisie u goscia co serwisuje BMW, fanatyk ///M okolice Okecia

Kuba 501 701 761

co do cen to zadzwon, ja robilem u niego kilka juz rzeczy i moge miec inne

http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
Opublikowano
daaanielt napisz skąd jesteś , będzie łatwiej coś polecić - jeśli małopolska to ja mam sprawdzony warsztat
Opublikowano

Jestem właśnie po wymianie oleju w skrzyni.

Najbardziej newralgicznym elementem jest tuleja uszczelniająca.

To ona najszybciej przepuszcza olej.

Elementy, olej, miskę i tuleję, można kupic na allegro

(olej Ravenol - spelnoa normy BMW). Koszt wymiany

statycznej (dynamiczna wymiana może uszkodzić skrzynie)

to ~100 zl u znajomego mechanika.

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
u mnie po wymianie na 160tk i przejchaniu ok 10tk zaczęło odzywać się sprzęgło hydrokinetyczne.. . wyczuwalne lekkie szarpanie przy jeździe na niskich obrotach
Opublikowano

Witam,moja betka jest już po wymianie oleju w skrzyni(125000 km),ale jak jest zimna po wrzuceniu biegu D,jest uderzenie.

Czy w takiej sytuacji też pomógł by update softwaru skrzynii,i jak to mogę zrobić, co będę potrzebował.

Pozdro.

Opublikowano
Update samej skrzyni nie ma do konca sensu aktualizacje masz wszystkiego i nowy soft w skrzyni niekoniecznie moze wspolgrac z reszta zrob calosc plus reset tablicy adaptacji o ile tego nie miales robionego przy wymianie powinno pomco.

IMPORT CZĘŚCI DO KIA I HYUNDAI CZĘŚCI NOWE ORYGINALNE ORAZ ZAMIENNIKI

KONTAKT [email protected]

GG 22098562

kom 502100017

Opublikowano

Jelsi po wymianie oleju w skrzyni nastepuje stukniecie przy przelaczeniu na 'D' lub 'R', I w czesniej tego nie bylo

to przyczyna jest nieprawidlowa ilosc oleju w skrzyni. Tak naprawdę, to po wymianie nalezy przejechac sie autem

~100/200 km i podjechac na dolanie oleju (nowy olej dokladnie wyplukuje/czysci kanaly, ktore mogly byc juz zatkane).