Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam problem z regulatorem a mianowicie dziś urządziłem mu kąpiel w benzynie. Rozkręciłem, wszystko pięknie wyczyścilem a po złożeniu świrują obroty tzn po odpaleniu są na poziomie 3000 po przegazowaniu spadaja do ok 1000. Po jakimś czasie pali sie kontrolka EML i trakcji.

Pozdrawiam

Edytowane przez MarcinKrk
Opublikowano
dziś usłyszałem brzęczenie wydobywające się z DiSA http://youtu.be/5A-1oOKJ_TA a po ok 3 min kolektor wydechowy zrobił się czerwony. Komp pokazuje uszkodzenie przepływki ale poł godz wczesniej śmigała :shock: Disa ładnie chodzi ma minimalny luz ale klapka ladnie śmiga
Opublikowano
różnica jest ale nie znaczna. Nadal telepie silnikiem i kolektor robi sie czewony a brzęczenie nie ustaje. A jest możliwość ze to krokowiec??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolektor robi się czerwony bo paliwo się w nim spala.Skoro silnik telepie to nie chodzi na wszystkich cylindrach i to paliwo co nie jest spalone idzie w kolektor i tam spala się pod wpływem temperatury.Sprawdź cewki i świece zapłonowe.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Kolektor robi się czerwony bo paliwo się w nim spala.Skoro silnik telepie to nie chodzi na wszystkich cylindrach i to paliwo co nie jest spalone idzie w kolektor i tam spala się pod wpływem temperatury.Sprawdź cewki i świece zapłonowe.
:cool2:

Jak dni cewek są policzone to widać białe ślady wypalone na cewkach (dobrze się przyjrzyj). Zwróć uwagę na fajki bo lubią popękać. Jak palcem weźmiesz to będziesz widział. Powodzenia :D

Opublikowano
Jak wszystko posprawdzasz a trakcji nie będzie w wolnej chwili przeczytaj sobie temat który przeczytałem. Też miałem problem z trakcją, nikt nie umiał poradzić, a błędów nie było. viewtopic.php?f=72&t=172241&start=30 Miłej lektury :D
Opublikowano
Jak palcem weźmie to go wypieści lepiej jak żona :mrgreen:
hehehe :D Oczywiście na odłączonych cewkach, a nie na odpalonym silniku i palec do środka bo wtedy to ojoj hehe :P
Opublikowano

Panowie po problemie. Pprzepływka jest padnięta co pokazuje komp ale to nie tu był problem. Wymieniłem krokowca i jak ręką odjął. Jak widać mycie nie zawsze pomaga :lol:

Dzięki Panowie za porady i sugestie

Opublikowano
to git :cool2: Podesłałem Ci temat który założyłem bo na kompie nie było błędów, zjeździłem wielu magików i nikt nie wiedział. A u mnie okazała się przepływka :D