Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mój problem polega na tym ze gdy silnik jest zimny tzn zaraz po odpaleniu przez pierwsze pare set metrów silnik wkręca mi się ładnie na obroty do czerwonego pola ale gdy tylko złapie trochę temp. odcinka przy 4tys. Wymieniłem niedawno wałek rozrządu, sondę lambda, gumę od przeplymowierza i filtr powietrza, wyczyściłem przeplywke i krokowca. Ale to nic nie pomogło. Proszę o pomoc.
Opublikowano
Jedz na warsztat i podepnij pod kompa gdzies bedziesz miał bład. Ja tak miałem w corsie gsi że zarz po odpaleniu wkrecała sie normalnie a po 10 sek tylko do 4,5tyś i byskakiwał bład.W moim przypdku poszedł czujnik połozenia wału.
Opublikowano

pojezdzij jeszcze troche tak ze odpalasz i krecisz w czerwone pole, po czym bedziesz musial wymienic silnik i bedzie po problemie :cool2:

jezeli jednak jeszcze go nie zajechales to mozesz sprobowac zrobic tak zwany "reset", poszukaj, na forum jest opisane jak go zrobic(ewentualnie szukaj w "sam naprawiam..")

Opublikowano

Jesteś na forum BMW, tutaj kręcenie na zimnym jest karane chłostą.

Polecam podpiąć pod kompa.

Opublikowano
To bylo tylko w ramach testu jak dziala na zimnym

Proponuje w ramach testu wsypać piasek do wlewu oleju, lub spuścić płyn z chłodnicy i sprawdzić ile się da pojeździć. :mad2:

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Pisząc reszta rozrządu miałem na myśli hydroregulatory, dźwigienki zaworowe, pastylki, itd. To zmieniałeś? Wałek nowy, czy używany?
Opublikowano
miałem identyczne objawy w audi 1.8t walnoł czujnik położenia wału jak u kolegi wcześniej ale najlepiej podłączyć się pod kompa niema co wróżyć z fusów będzie taniej i mniej nerwowo
Opublikowano
Tylko walek wymienialem bo mechanik stwierdzil ze reszta jest w bdb stanie.Walek uzywany kupiony od kolegi z forum
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Do m40 kupiłeś używany wałem :mad2: to tak jak by spaloną żarówkę wymienić na spaloną. Albo robisz kompleksowo czyli NOWY wałek, dźwignie, pastylki, i samoregulatory, albo wcale. Możesz też Twój wałek wysłać do kolesia z aleksandrowa (jest na forum trochę tego) i dopasuje Tobie dźwignie z m43 i odpowiednie pastylki. Ale tyle w tym temacie, bo starczy poczytać trochę, jest na forum tego masę.

PZDR>

Opublikowano
Juz nie aktualne, w niedziele przytulilem sie do ogrodzenia. Jakby ktos chcial kupic to piszcie. wgnieciony caly tyl
Opublikowano
Przez jakas wioske jechalem wpadlem w koleine na prostej drodze postawilo mnie w poprzek drogi wpadlem do rowu obrocilo mnie noi dzwon w ogrodzenie, a tydzien wczesniej nie wychamowalem i wpadlem w kolege na parkingu (w e36 compact) pod praca i mam robity blotnik kierunek i lampe z przodu. Rozbilem samochod jadac po czesci :/ http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/16c0bee8fa42958c.html
Opublikowano
nie wiem czy da rade wyprostowac to, bo caly bagaznik jest rozdarty i drzwi chyba przestawilo bo szumi w srodku strasznie. Na dodatek szarpie kierownica strasznie. Troche szkoda zostawic bo w silnik duzo zainwestowalem a jezdzilem tym samochodem tylko 5miesiecy
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Sprzedalem koledze samochod i juz go naprawil sobie. A falujace obroty i i odcinka przy 4tys byla dlatego ze caly uklad wydechowy byl zatkany jakimis wlosami i smieciami najprawdopodobniej z katalizatora ktorego nie bylo od dawna. Teraz kreci sie do konca bez problemu