Skocz do zawartości

bmw 525d pompa podprogowa jakie ciśnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Mam problem z moim BMW e39 252 2001r. Jakie ciśnienie powinna dawać pompa podprogowa? Gdy przyśpieszam dość mocno to przy około 4 tyś. obr. zaczyna mi szarpać autem swego czasu wymieniłem już tą pompę i chwile było ok. Pompę wymieniłem na piertburga. Gdy podłączyłem niedawno pod kompa to ciśnienie wskazało 2,8 bar., a słyszałem że ma był około 4. Pompę wyciągnąłem wysłałem na gwarancje ale odesłano mi z pismem że pompa jest sprawna i teraz nie wiem co dalej począć z tą sprawą. Proszę o pomoc!!!!!
Opublikowano
w 3.0d powinno byc ok 4 najmniej 3,7...Mysle ze w 2,5d jest tak samo wiec cos jest nie tak, 2,8 to ewidetnie za malo....
Opublikowano
właśnie tak słyszałem że powinno być około 4 bar. Ale dlaczego jak mierzyłem manometrem to przed filtrem paliwa było 2,1 bara a za filtrem 2,8 bara? co może podwyższać to ciśnienie????
Opublikowano

Robiłem diagnostykę INPA w czwartek (zakupiłem odpowiedni interfejs). Przy pełnym bucie na 3-cim biegu, przy prędkości około 120km/h i obrotach 4300 miałem ciśnienie progówki na poziomie 3,67 mbar.

Na wolnych obrotach ciśnienie progówki pokazuje mi 3,98 mbar.

Pzdr.

Opublikowano

dzięki kolego.

Tylko dalej nie wiem co mam z tym zrobić skoro pompa progowa jest dobra, przynajmniej tak sądzi producent to dlaczego nie mam wystarczającego cisnienia??

czujnik ciśnienia paliwa mierzy na wejściu paliwa do filtra czy na wyjściu??

Opublikowano

A może spada Ci ciśnienie na głównej pompie wysokiego ciśnienia CR? Chociaż jeśli INPA pokazuje Ci na progówce 2,8 bara to jest to niezbyt dobre ciśnienie. Niech ktoś jeszcze się wypowie w kwestii ciśnień przed i za filtrem bo ja nie pamiętam jak to jest. Wiem, że czujnik jest wpięty w korpus filtra ale nie wiem czy on mierzy ciśnienie przed filtrem czy za...

Pzdr.

Opublikowano
właśnie dzisiaj też to usłyszałem od pewnego mechanika ze to może powodować pompa wysokiego ciśnienia. Tylko jaka jest możliwość sprawdzenia tego, czo to na pewno pompa wysokiego ciśnienia??
Opublikowano

Nie masz gdzieś wycieków ropy z pompy? Ja mam auto z 2003 r i w 2010 r musiałem wymienic zestaw uszczelek w swojej bo zaczęło mi przeciekac.

Pzdr.