Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem w e39 '98r, przestał działac cpilot centralnego zamka( po kilkudniowej wizycie u lakiernika- malowanie tylnej klapy, moze zbieg okolicznosci..)

Dioda na pilocie się pali, przy naciskaniu kazdego guzika pilot miga, ale na aucie wrazenia to nie robi, nie reaguje ani na zamykanie drzwi ani otwieranie bagaznika szyb etc.

Bezpieczniki sprawdzilem

Baterie wymienilem

Klluczyk programowalem

Kluczyka drugiego nie posiadam

A denerwuje mnie jak cholera otwieranie auta kluczem...

Gdzie jeszcze poszperac, czego przyczepic sie mozna ???

BMW E9 2800CS 1970. Coming Soon :p
Opublikowano
sprawdź czy centralny zamyka i otwiera wszystkie dzwi poprzez przycisk na konsoli. Jeżeli masz swoją e39 w turingu moduł odpowiedzialny za zbieranie fal z kluczyka jest właśnie koło klapy sprawdź czy wszystkie wiązki podłączyli prawidłowo. wiem że w wersji Turing był problem z modułem w tylnej klapie albo przemiękał albo przecierała sie wiązka przewodów.
Opublikowano

Kolego a w którym miejscu ten moduł się znajduje- może wiesz?

Własnie tak myslalem ze cos lakiernik musiał mi przeoczyć, w tym aucie samo sie nic nie psuje raczej..

A auto mam w Touringu. Sprawdze i dam znac czy zamyka wszystko

Opublikowano

centralny wlaczany przyciskiem na konsoli zamyka wszystko.

Gdzie szukać modułu?

Opublikowano
Kolego a w którym miejscu ten moduł się znajduje- może wiesz?

Własnie tak myslalem ze cos lakiernik musiał mi przeoczyć, w tym aucie samo sie nic nie psuje raczej..

A auto mam w Touringu. Sprawdze i dam znac czy zamyka wszystko

Jak dobrze pamiętam jak otworzysz klape bagarznika modół znajduje się zaraz pod podsufitką wyjmij go i sprawdz czy nie jest przemoczony i czy wszystkie przewody są podłaczone. Mankament W turingu polega na tym że po otwarciu klapy cala woda spływała na moduł lub któryś z przewodów się przecierał.

Opublikowano
nie doszedlem, nie sprawdzalem w podsufitce gdzie ten modul jest. Po prostu nie mialem czasu. Teraz wyjezdzam ale po urlopie jak naprawie na pewno napisze co i jak
Opublikowano
nie doszedlem, nie sprawdzalem w podsufitce gdzie ten modul jest. Po prostu nie mialem czasu. Teraz wyjezdzam ale po urlopie jak naprawie na pewno napisze co i jak

To czekamy na odp. co i jak. Powodzenia :D