Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój biedak niestety nie ma gongu, zresztą BC też (tego w manetce).

Zastanawiam się, bo gong jest w miare tani, nad jego zamontowaniem, ale nie wiem czy są wyprowadzone kabelki do jego połączenia i czy trzeba go aktywować?

Czy ktoś się z tym bawił?

Z góry dzięki za podpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
powinien być standardowo, a jak aktywujesz BC to wtedy będzie działał.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
eee, a co to takiego ten gong? taki do drzwi?

taki głośniczek co wydaje dźwięk gdy temperatura spada poniżej 3 stopni

U mnie nie jest standardowo, właśnie go nie ma i to raczej nie dlatego że szkopek go wyciągnał i sprzedał na ebayu :lol:

Właśnie chcę założyć BC. ale czy ktoś wie czy przewody do gongu (którego fabryka nie założyła) są wyprowadzone?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
aaa to o ten "gong" chodzi, nie wiem na pewno jak w e46 ale w nowszych modelach siedzi w zegarach, najprawdopodobniej tu też. sygnał ten często pada np w e90 czy w mini, można go posłuchać (lub nie) zaciągając lekko ręczny podczas toczenia się, to ten sam sygnalizator i jak wtedy działa to będzie i działał po doposażeniu w bc jako ostrzeżenie o temp - pewnie po wszystkim trzeba przeprogramować auto i to go uaktywnia.
Opublikowano
no chyba nie jest tak. mam sygnał w zegarach - jak na ręcznym jadę lub światła zostawię włączone ale to jest takie piszczenie. nie sądzę żeby to piszczenie miało też zwiazek z temperaturą.gong (jak gong od dzwonka do drzwi - podobny dźwięk mniej więcej) to inny dźwięk i wydobywa się z głośniczka nad nogami kierowcy. na allego można go kupić i u mnie w aucie go nie ma. Mam taką fanaberię :lol: bo go zamontować, jednak jeśli nie ma wyprowadzonych przewodów i trzeba coś programować, to sobie odpuszczę. myślałem że może ktoś z dokładających bc też nie miał gongu i go dokładał.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
już kojarzę o co chodzi, ostatni raz słyszałem coś takiego w aucie z ameryki, konkretnie kombi 328i - nie jest to czasami tamtejsza wersja wyposażenia? mam bc ale o spadku temperatury ostrzega mnie też tylko tym samym piskiem, ta ten gong to widzę miejsce w osłonie pedałów na nogami kierowcy, jest tam taki slot z kratką, ale myślę że to może być grubsza przeróbka dla małego efektu - nieliczni docenią :D
Opublikowano

no ja mam taki gong w e30 z 1990 wersja na euro. no ale jeśli po zamontowaniu bc będzie piszczało poniżej 3 stopni to też może być, choć gong jest "ciekawszy". dzieki za info

PS. to skąd i po co te gongi na allegro?