Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pojawia sie i znika :D czasami pisk komputera z żarówką- błąd 131 i 117-choć wszystko normalnie świeci.Następnie wszystko ok- po paru dniach błedy wracają na pare godzin i znowu znikają- denerwujące :duh: może jakieś pomysły
Opublikowano
co to jest błąd 131 i 117? czym to odczytałeś?

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

chodzi oczywiście o ccid.

odczytane w samochodzie- check- wyświetla żarówke- przytrzymanie resetu- wyświetla błąd - oraz w serwisie

CCID 131-Swiatło cofania tył lewy= 117=światło postojowe przód lewy

• 6 lat później...
Opublikowano

Witam wszystkim.

Mam blad:

CC-ID 117 – Reverse Light Left Failure

Jak koledze wyzej ponoc swiatlo postojowe lewy przod

Tyle , ze u mnie postojowki wszystkie dzialaja zato nie mam swiatel cofania. zarowni i przewody ponoc sa ok.

Wie ktos w czym moze lezec problem ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ja znam angielski to Reverse Light Left Failure znaczy światło cofanie lewe nie działa. Zatem wszystko się zgadza. Skoro żarówki i przewody są ok to musi świecić. Ktoś ci słabo to posprawdzał.
Opublikowano
Nie musi świecić a poczytajcie o błędzie zwartej żarówki. Jeżeli wszytko sprawne to trzeba kodować
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak kubaj, ale żeby FRM to wyłączył to musiałby być uszkodzony kabel zwarty do masy. Jak jest zwarcie do masy to po kilkudziesięciu odpaleniach (chyba 50, ale pewny nie jestem) FRM dany obwód wyłącza. Także skoro kabelki są ok, a tak napisał klega, to nie piwinien mieć problemu

Jaki post kolegi taka odpowiedź:)

Jakby co tu instrukcja jak to naprawić.