Skocz do zawartości

e32 TYLNA SZYBA-ANTENA-WZMACNIACZ ???????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich uśmiglonych.ostatnio starałem się uruchomić antenę radiową-tą w szybie tylnej.po przejżeniu stron forum wyszło na jaw iż nie mam wzmacniacza sygnału radiowego i jak przypuszczam ze szyby powinny wychodzić 2 kable - u mnie jest 1,od 2 jeśli ma być ? pozostała jedynie kwadratowa blaszka. czy lepiej szukać wzmacniacza oryginalnego??? czy kupić lepiej np.taki współczesny.Jaka jest żywotność oryginału biorąc taki używany.jaka jest cena około...........zł.....czy ktoś ma pomysł na dorobienie kabla 2 ----jak go domocować ---od LUTOWANIA TO RACZEJ STRZELI SZYBA....CZY SĄ JAKIEŚ KLEJE PRZEWODZĄCE PRĄD???do takich zastosowań. ........czy wpinając nie fabryczny wzmacniacz mogę wziąć zasilanie z białej kostki???????????? WIELKIE dzięki za wszelkie poprawki i porady :modlitwa:
Opublikowano
... czasami na allegro pojawiają się org. w cenach od 25 do 50 zł , ale tego nie przerabiałem , zanim zaczniesz coś kombinować z szybą dobrze by było zobaczyć jak wygląda org.
* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a bez wzmacniacza próbowałeś??? ja miałem wzmacniacz i szumiało i nie łapało niektórych stacji radiowiec powiedział że jest mocny sygnał i wzmacniacz tylko go zniekształca,wyjołem wzmacniacz i teraz odbieram nawet wiekszośc niemieckich.

... no to masz fajnie bo u mnie to po czesku śpiewają ... :mrgreen:

* - w zależności od typu i wyposażenia
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a bez wzmacniacza próbowałeś??? ja miałem wzmacniacz i szumiało i nie łapało niektórych stacji radiowiec powiedział że jest mocny sygnał i wzmacniacz tylko go zniekształca,wyjołem wzmacniacz i teraz odbieram nawet wiekszośc niemieckich.

Wzmacniacz antenowy nie ma prawa zniekształcać sygnałów, do ewentualnej redukcji zbyt dużego sygnału są układy wejściowe głowicy radia. Ponadto przypuszczam, że po prostu nie miałeś podpiętego zasilania tego wzmacniacza i tu była cała sprawa...

Pacian:

Tak, wzmacniacz jest w tylnym lewym słupku.

Kai