Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam następujący problem z moim autem BMW E39 520i m52, rozkładam ręce, zaczeło się tak że jadąc w trasie około 90-100km/h auto potrafiło lekko szarpać mało odczuwalne na gazie, po kilku dniach zaczeło szarpać mocniej tak jakby nie dostawał gazu przez chwile, no wiec myśle wtryski bo juz dawno było je słychać mocno trzaskały, pojechałem do gazownika zregenerowałem całą listwe wtryskową + kalibracja i ustawienie, jednak gazownik powiedział że jesli dalej tak będzie to wymień świece, też tak zrobiłem, jednak to tez nie pomogło w dniu dzisiejszym wymieniłem filtr gazu fazy lotnej i znów to samo, zauważyłem że auto bardziej szarpie jak jest silnik ciepły na zimnym prawie wogole, na benzynie jest ok nic nie szarpie. Nie chce już wymieniać dobrych częsci prosze o pomoc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,napisz coś więcej na temat instalacji,jakie wtryski,parownik,firma montująca.