Skocz do zawartości

e46 [318i] Jaki wybrać akumulator ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio zastała mnie nie miła sytuacja, odpalam auto i kaplica; nic nie pali.

Wyciągnąłem aku i przyniosłem go do domu w celu jego naładowania. Akumulator ładował się 14 godziny (gdzie dopiero po 14 godzinach zaczął bąbelkować), rano doładowałem go jeszcze 4 godziny. Jak na razie pali, ale raczej daję mu góra dwa tygodnie życia.

W związku tym szukam jakiegoś akumulatorka w miarę wydajnego i w rozsądnej cenie, ostatnio miałem jakiś nieznanej firmy (nawet nie pamiętam jak to była firma) 63 AH. Teraz się zastanawiam nad tą nową serią Boscha, Silver S5 i znalazłem 63AH za 344zł, ale ostatnio natknąłem się na produkt CARBON ponoć robione na licencji Boscha oraz w technologii silver i za 60AH muszę zapłacić 200zł.

Bardzo prosiłbym o radę, bo skłaniam się przy zakupie carbona, ale pierwszy raz o tej firmie słyszę i nie wiem czy go kupić. Ostatni aku wytrzymał mi 3 lata, chciałbym by kolejny wytrzymał trochę więcej. ;)

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
Bardzo polecam akumulatory firmy BOSCH, nie musisz od razu brać S5 weź S3 lub S4 i też długo pochodzi. Ewentualnie polecam aku firmy KAGER, produkuje to bosch także też są wytrzymałe.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
Looknij tez za orginlnym BMW akulumtorem bo moze sie okazac ze cena nie bedzie porazajca wysza niz Boshowskiego i lepiej sie opłaci kupic orginał !!! Ja wymieniałem na Centre Future bo dowidaywałem sie tu i tam to bardziej mi polecili niz Bosha Silver i na dodatek Cnetra Futura była dorzsza to teraz nie załuje bo zima nie zmia ni razu od chili od kiego go mam nie zawiodł mnie a mam go juz ponad rok i chodzi jak nowy :) ale nie mówie ze Bosha tez by wysmienicie nie chodził ale poprostu pochdoziłem poytałem i wyszło na centre future któe teraz sa zastiąpone Cnetrami Plus :)
Opublikowano
Podobnie jak koledzy polecam Centrę Futurę. Mam taką u siebie ponad dwa lata - teraz zaczęła trzeci sezon zimowy i nie powiem złego słowa. Auto stoi cały czas "pod chmurką", bateria przez ten okres nie widziała prostownika, a jeżdżę raczej niewiele i większość na krótkich dystansach - nigdy nie zawiodła, a paru innych kierowców już ratowała z opresji przy -20 stopniach. Bardzo dobry produkt, naprawdę.

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.

Opublikowano
Z tego co się orientuje tylko Centra Futura ma 3 lata gwarancji więc coś w tym musi być (reszta 2 lata). Dodatkowo Centra Assistance z tego co wiem nie jest żadną lipą tylko faktycznie jak nawali aku to w moment cię poratują.Z Boschem jest tak jak ktos pisał wyżej,zalezy jak trafisz.Ja raz się przejechałem na Boschu ( kupionym w sklepie) i już więcej Boscha nie kupię.Gdzieś czytałem ,że Bosch zleca/zlecał produkcje akumulatorów podwykonawcom i nic dobrego z tego nie wynikło
Opublikowano
ja bym uważał z centrą, slyną z dobrego zdania bo kilka lat temu były naprawde dobre. Teraz tylko BOSCH albo VARTA. :cool2:
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

Panowie, ale z tego co pytam w sklepach i czytam w internecie to te CARBON są normalnie robione przez BOSCHA i w tej najnowszej technologii. Ostatnio byłem w sklepie nawet na akumulatorze pisze notka "By Bosch".

Tu link np. do jednego z tego radzaju aku http://allegro.pl/akumulator-bosch-carbon-60ah-540a-60-wroclaw-i2023259364.html

Nie jest to czasem z tymi akumulatorami jak np. z autami, dajmy na to taka skoda. Praktycznie jest to volkswagen; ale, że ma znaczek skody to już dużo tańsze przy zakupie. ;-)

Opublikowano
Panowie, ale z tego co pytam w sklepach i czytam w internecie to te CARBON są normalnie robione przez BOSCHA i w tej najnowszej technologii. Ostatnio byłem w sklepie nawet na akumulatorze pisze notka "By Bosch".

Tu link np. do jednego z tego radzaju aku http://allegro.pl/akumulator-bosch-carbon-60ah-540a-60-wroclaw-i2023259364.html

Nie jest to czasem z tymi akumulatorami jak np. z autami, dajmy na to taka skoda. Praktycznie jest to volkswagen; ale, że ma znaczek skody to już dużo tańsze przy zakupie. ;-)

Ale to tak samo mozan powiedziec ze Dacia tez jest by Renault :)

Opublikowano
No to też prawda :) ,ale jakby nie było użytkownicy chyba bardzo nie narzekają na DACIE