Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Posiadam BMW316i wersja E46 z roku 1999, moc 105PS. Słyszałem, że dzięki wymianie filtra powietrza, kabli wysokiego napięcia oraz świec można podnieść moc silnika o kilka koni mech. Jeśli to prawda, prosiłbym o podanie nazwy producentów i jakieś dane techniczne tych elementów, które byłyby najoptymalniej dobrane do mojego silnika. Za wszelką pomoc z góry dziękuję i Niech Moc Będzie Z Wami. :D
Opublikowano

Jedyne co może ciut pomóc to wymiana filtr na pipercros. Rozejrzyj się za chipem jeżeli chcesz by było taniej.

Inne rozwiązania to już kwestia większych nakładów.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Dzięki takim zabiegom to co najwyżej przywrócisz silnikowi parametry wyjściowe ;) Nie licz na żaden wzrost mocy, bzdura z palca wyssana.
Opublikowano
dokladnie tym nic nie zyskasz wiecej.kiedys uzytkowanik o nazwie bagor zajmowal sie chipami do e36,z tego co wiem to byly porzadne chipy a nie jakies z allegro.co do podniesienia mocy to tylko wymiana silnika na wiekszy w twoim przypadku bo nie oplaca sie modzic itp.oczywiscie mozna ale to juz duzo wiekszy koszt niz swiece czy filtr. pozdrawiam

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

• Członkowie klubu
Opublikowano
105KM ten silnik miał gdy wyjechał z fabryki i wymiana elementów w/n oraz serwis olejowo/filtrowy przywrócić może co najwyżej parametry fabryczne.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań