Skocz do zawartości

Warto dylemat pomożecie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
bo sie wahałem ;) Ale troche rozwialiście moje wątpliwości ;) kupie tego repa ale na dawce i ooo ;) tylko muszę pokombinować z umową żeby mi samochód został bez zarejestrowania
  • Odpowiedzi 60
  • Wyświetleń 7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

a biorcę masz w porzo czy też w takim stanie jak dawca?

zresztą warto się męczyć jak masz 325 i wkładać 328?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
bo sie wahałem ;) Ale troche rozwialiście moje wątpliwości ;) kupie tego repa ale na dawce i ooo ;) tylko muszę pokombinować z umową żeby mi samochód został bez zarejestrowania

Kup najlepiej e36 316i z jak najzdrowszą budą i pięknym lakierem, żeby nie było korozji i szpachli. Pojezdzisz sobie rok czy dwa, zaoszczędzisz kasy i wtedy wrzucisz silnik M50b25 albo M52b25 lub nawet M52b28.Kupowanie trupów do całkowitego remontu nie ma sensu, ani finansowego ani technicznego.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
  • Autor
Dzięki koledzy za rady rozjaśniliście mi ;) Temat do zamknięcia
Opublikowano

Powiem tyle. Kupowanie tego auta to pakowanie sie w klopoty.

Po pierwsze, sadzac po wygladzie to auto nie bylo dbane czyli jest duzo do zrobienia, od luzow w zawieszeniu po wydech i wiele innych rzeczy (czyli pieniadze i stracony czas)

Po drugie na stowe taki samochod bedzie lapliwy dla policji (wiedza ze styrane bmki maja zle punkty za ktore mozna zabrac dowod)

Po trzecie, odrobina estetyki nie zawadzi a temu autu daleko do auta estetycznego (znowu wydatki i czas)

Po czwarte, pojezdzisz troche, auto zacznie sie sypac i zaczniesz wydawac kase i narzekac na bmw ze to szmelc bo sie sypia.

Konkluzja

Z tego co piszesz to jeszcze sie uczysz. Nie lepiej w twoim przypadku kupic auto mniejsze albo calkiem male np: cinquecento lub seicento (oczywiscie 900) napewno z twoim budzetem kupis cos w dobrym stanie, do tego jakies ladniejsze kolka fajny wydech i masz autko ktore kazdemu sie spodoba (jesli zrobione ze smakiem) pojezdzis troche malym a po czasie, jak dojzejesz i odlozysz wiecej kasy to sobie kupisz bmw ktore bedzie wartalo kazdego wydanego na nie grosza.

To ode mnie a jak ty zrobisz to juz twoja brocha.

Opublikowano
kolego naprawde radzisz mu kupić seicento lub cinquecento na ładnej feldze???? :shock:
Opublikowano

Tak.

Widziales zdjecie tej bmki??? Przeciez to jest zajezdzone i nigdy nie bedzie juz w dobrym stanie (chyba ze wladujesz w nia trzykrotnosc jej wartosci) a i to nie wiem czy wystarczy

Jesli chlopak ma ograniczony budzet a po jego poscie tak wnioskuje, to nie spodziewajmy sie ze wystarczy na bmke w super stanie do ktorej nic nie dolozy.

W przypadku takiego budzetu, lepiej jest kupic mniejsze auto ktore kiedys da sie sprzedac za jakas kwote, niz kupic zajezdzona bmke, wladowac w nia kupe kasy a po roku czy dwoch stanie sie niesprzedawalna.

Moim zdaniem lepiej troche wiecej odlozyc na lepsza bmke a w miedzy czasie pojezdzic jakims malym potworkiem.

W sumie zadbane auto da mu wiecej frajdy niz zajezdzone cos.

Opublikowano
  • Autor
juz mam na oku Audi 80 b3 w gazie ;) Dzieki sejczenta nie chce :P
Opublikowano
Mam nadzieje ze lepsze od tej bmki. A swoja droga jesli juz masz to b3 i ma mechaniczny wtrysk paliwa to pilnuj jakosci swiec kabli i rozdzielacza, te silniki na gazie sa wrazliwe na strzaly gazu, jesli pierdyknie to pognie membrane podcisnieniowa ktora steruje wtryskiem. Jest to tak dokladnie zrobione ze prostowanie nic nie daje i trzeba wymieniac a tanie to nie jest a uzywek malo bo ludziska szukaja przez strzaly.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Buahahah ale rupieć, to się nadaje /o ile nie ma dziur w podłodze/ do wożenia cementu albo piasku na budowę prosto z łopaty, nawet nie w workach. :lol:
Opublikowano
  • Autor
audik na gaźniku 1,8 w gazie. problemów nie ma ;)