Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam ostatnio problem z dziwnym piskiem lub raczej gwizdem w mojej beci:( kiedy przyspieszam gwaltownie nawet jesli wuto jest rozgrzane w miare, dzieje sie to zwlaszcza na pierwszych 3 biegach, kiedy gwaltownie dodaje gazu, czasami mam ten problem na gazie kiedy od razu sie przełaczy z Pb na lpg i poxniej niknie, ale ostatnio jezdzilem na Pb bo wlalem preparat do czyszczenia wtryskow i tak sie dzieje wlasnie na Pb
Opublikowano

jedyne co przychodzi mi do głowy jak mówisz że piszczy z tyłu auta to pompa paliwa tylko!!!

nie ma z tyłu auta nic wiecej co by mogło piszczeć!!!

podnieś tylnią kanapę i posłuchaj!!!

miałem podobna sytuacje ostatno u wujka w VEKTRZE B terz mu piszczała pompa!! kupił nowa ale nowa terz od samego początku wyła więc kazałem mu wymienić filtr paliwa co dało 100% efekt i nawet stara pompa przestała piszczeć!!!

wymień filtr paliwa bo może się okazać że masz jeszcze oryginalnie założony przy produkcji auta bo u mnie tak było wyjąłem filtr z 91roku!!

jak filtr nie pomoże

to wymień wkład pompy kupisz go na allegro z gwarancja nowy za 170zł

Opublikowano
Dzieki serdeczne mam pytanie filtr to duzy wydatek?? bo wymieniłem łozysko kuipiłem nowe klocki i teraz licze kazdy grosz:P ale cóż tak bywa dzieki za radę ztego co pamietam to jak kupiel auto jak sprowadzilem to nie był wimieniany filtr paliwa a podobno trzeba o to dbac jak sie jezdzi na gazie ponc ale nie wiem dzieki
Opublikowano
witam koszt filtra paliwa to jakieś 20- 50 zł zależności od firmy. A jak bunia jeżdzi na gazie to lepiej go sobie wymień bo za jakiś czas mogą być problemy z wtryskami jak w każdym aucie z gazem. paliwo cały czas krąży jedno i tosamo wytrąca się woda i wszystko powoli zaczyna rdzewieć w układzie paliwowym i trafia to do wtrysków i póżniej sie przytykają. pozdrawiam
Opublikowano
za filtr zapłaciłem 80zł . mówisz że jeździsz na gazie !! więc i w zbiorniku paliwa pewnie wieczna rezerwa a to pierwszy stopień do zabicia pompy paliwa!!!! jeżdżąc na gazie w zbiorniku powinno być minimum 10-15litrów paliwa bo pompa pracuje cały czas nawet w czasie jazdy na gazie!!! pompa sie nagrzewa a chłodzona jest paliwem które pompuje....
Opublikowano
owszem jezdze na gazie ale staram sie zeby bylo te minimum 15 litrow Pb w zbiorniku oczywiscie nie zawsze:( ale zazwyczaj, a odnosnie wtsryskow wlalem ostatnio taki preparat do czyszczenia wstryskiwaczy i troszke pojezdzilem na benzynce ostatnio o pompa wya bardziej niz zwykle ale to nie roguła raz jest gorzej raz lepiej , chyba posluchami wymienie filtr paliwa skoro to nie wydatek zbyt wielki jest,,,jeszcze jedno pytanie jesli mozna slyszalem ze jeżdząc na gazie trzeba dbac o przewody i swiece, co ile rzeba to wymieniac jest jakas reguła??
Opublikowano

Nie ma reguly. Niby serwisowa ksiazka podaje co ile trzeba wymieniac te elementy ale z tym roznie bywa. Zdarzylo mi sie na 6 swiec kupic 2 uszkodzone :)

Generalnie swiece co 40 tys.

Opublikowano
niby tak jak mówisz ksiązka niby podaje :? ale ponocjak masz auto na gaz powinienes cześciej wymieniac swiece i kable po prostu dbac o to ale nie wiem jakie sa objawy tego ze cos jest nie tak, slyszałem ze ponoc nadajace sie do wymiany swiece lub kable potrafia zmniejszyc az do 15% moc i o tyle samo spalanie,:( ale nie wiem ile w tym prawdy. ponoc gaz potrzebuje silnej iskry