Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy może ktoś kojarzy mój temat, parę miesięcy temu wymieniałem silnik bo padł wał przez dwumas. Założyłem wtedy cały nowy komplet sprzęgło+dwumas LUKa. Po tej naprawie raz na jakiś czas działo się tak że pedał sprzęgła pomału odbija do góry. Jakaby w zwolnionym tempie, jakby coś go blokowało. Działo sie tak z 5 razy i przechodziło, raz na kilka tygodni. Jednak wczoraj i dziś zrobiłem po 80 km i cały czas dzieje się tak samo. Auto jedzie normalnie, nic się nie dzieje po zmianie biegu i puszczeniu sprzęgła w czasie jazdy niepokojącego, jedynie ten pedał tak jakby za wolno wraca do swojej pozycji. Jak sie zatrzymam i na wolnych obrotach wciskam sprzęgło i puszcze nagle to mniej więcej w połowie tak jakby coś go zatrzymywało na ułamek sekundy. W czym może tkwić problem?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
koledzy dziś się powtórzyła sytuacja z pedałem sprzęgła, przez ok 30 km sie tak działo teraz, bardzo wolno odbija pedał sprzęgła do góry, jechałęm normalnie wszystko ok, zatrzymuje sie chciałęm wrzucić na luz i zno zacinka, i tak przez 30 km auto juz odstawiełm zobacze jutro jak będzie. Dodam tylko że jak teraz wciskam z rzędu z 2-3 razy pedał sprzęgła to robi się on twardy i nie można już wcisnąć. trzeba puścić całkiem i po chwili wcisnąć. O co chodzi? Ma ktoś jakiś pomysł??
Opublikowano (edytowane)

sprawdz ile płynu hamulcowego masz, odpowietrzyć sprzęgło też warto i wymienić płyn na nowy. Potem trzeba szukać usterki w złym montażu sprzęgła.

Tak płyn hamulcowy bo sprzęgło na nim działa.

Edytowane przez K3m0T1989
szukam
Opublikowano
to się dzieje tak raz na miesiąc lub dwa miesiące, jeden góra dwa dni i wszystko wraca do normy.. Płyn hamulcowy wymieniałem półtora roku temu. A jak się odpowietrza sprzęgło?