Skocz do zawartości

Separator antenowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Praoszę o pomoc. Chcę wymienic oryginalne radio na stację Dynavin. Czy po wymianie konieczny będzie separator antenowy, czy powinno odbierać dobrze bez niego?
Opublikowano
Witam. Ogolnie jest to zestaw nie wymagajacy dodatkowych czesci ale faktem jest, ze radio odbiera bardzo slabo. Na szczescie jest wiele innych opcji oprocz radia. Pozdrawiam.
Opublikowano
  • Autor
Rozumuję tak: oryginalne radio podaje napięcie na kabel antenowy i zasila wzmacniacz antenowy. Jak zmienię na Dynavina to wzmacniacz bedzie bez zasilania i tylko bedzie tłumił sygnał. W takim razie trzeba podać napięcie na kabel poprzez separator. Czy moje myślenie jest prawidłowe?
Opublikowano

Tak jest w grupie VAG. W E9x wzmacniacz antenowy jest zasilany osobno jednak również z radia (na jeden pin oznaczony jako RAD_ON podawane jest 12V po włączeniu odtwarzacza). To jednak wiadomo nie problem.

Tutaj schemat jak to wygląda w E91:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=VU31&mospid=48831&btnr=65_1582&hg=65&fg=30

Pozdrawiam

Opublikowano
Tak jak wczesniej pisalem jest to zestaw Plug & Play i nie wymaga zadnego kombinowania. Skad wogole pomysly z jakimis separatorami?
Opublikowano
  • Autor
Dziekuję za odpowiedzi. Pytałem, bo w najbliższych dniach mam dostać zamówione radio i chciałem mieć wszystko potrzebne do zamontowania zeby póżniej ju z nie musieć kombinować. Teraz wiem....dzieki.
Opublikowano
Dziekuję za odpowiedzi. Pytałem, bo w najbliższych dniach mam dostać zamówione radio i chciałem mieć wszystko potrzebne do zamontowania zeby póżniej ju z nie musieć kombinować. Teraz wiem....dzieki.

Koniecznie opisz jakie wrazenia, jak sie sprawuje, moze pare fotek?

Opublikowano
  • Autor
Opiszę jak bedzie. Na razie czekam, bo polski dystrybutor tego sprzętu też czeka na dostawę. To nowy model D99 .