Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Posiadam BMW 318 TDS, 90 koni. Okazało się, że mam pękniętą głowicę. Mechanik, u którego jest samochód namawia mnie na wymianę silnika, ale mam co do tego wątpliwości. Czy ktoś mógłby mi doradzić co mam zrobić w tej sytuacji, ewentualnie podać koszt takiej naprawy i ewentualnie namiar na jakieś tanie rzeczy tego typu (silnik z uzbrojeniem i głowica również), ale jednocześnie w dobrym stanie.

Dzięki

Pozdro

____

Poprawiłem tytuł. Przeczytaj ten temat viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem dostaniesz ostrzeżenie. /mattiss

Opublikowano
dopiero pisalem post o tymm i juz wczesniej kiedys tez..nie wiem jak w dizlu ale ja we wrzesniu wymienialem glowice bo tez byla peknieta..mnie wyszlo 1200zl ja wolalem zrobic niz kupic moze drugi zarzniety silnik.
Opublikowano
Jeżeli twój silnik był w dobrej kondycji i nie miałeś z nim problemów to wymień tylko głowice będzie taniej niż wymienić cały silnik a drugi silnik to nie wiadomo co trafisz...
Opublikowano
wyrwij na allegro.pl taniusia jakas ladna glowice oczywiscie jedz sam ja obejrzeć a jak sie nie znasz to z kims kto sie zna i wymieniaj :cool2:
BMW-Bo Można Wiecej
Opublikowano
jesli chodzi o allegro.. to trzeba pojechac na przeswietlenie i sprawdzanie pod cisnieniem. chodzi o to ze nawet jesli nie widac pekniecia golym okiem to pod wplywem temp. niewidoczne pekniecie sie powiekszy i ucieka kompresja , olej do cylindra , badz plyn do oleju. Ja kiedys robilem glowice w golfie 3 1.9 td , wymienilem zaworki , sfrezowalem gniazda, wymienilem uszczelki i samochod jezdzil bez problemu przy kosztach ~~~ok 400zl