Skocz do zawartości

320d regulacja świateł prawo lewo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam byłem jeszcze w listopadzie na przeglądzie i diagnosta stwierdził ze mi źle świeci światło lewe u wziął tam jakieś urządzenie i kręcił tym kołkiem w kształcie zębatki przy reflektorze. Nie jeździłem w nocy a w grudniu zauważyłem ze lewe światło świeci bardzo na lewo bardziej niż strona prawa która oświetlać ma potencjalnego przechodnia, ta lewa strona normalnie wali po pasie przeciwnym. Moje pytanie jak mogę regulować światła prawo lewo? przed wizyta u diagnosty było wszystko o a teraz to trochę przeszkadza
Opublikowano

Podjedź pod jakąś ścianę na odległość kilku metrów, włącz światła, wkrętak w dłoń i pokręć elementami regulacyjnymi w lampie które są dostępne, zobaczysz czy i jak reguluje się strumień światła, jak nie ma żadnych zmian to może coś pękło i dlatego lampa źle świeci.

Chyba że lampa jest kombinowana z anglika to wtedy możesz mieć problem z ustawieniem i faktycznie będzie ona świeciła mocno na lewo.

Opublikowano

Witam

Tak ma być to jest doświetlanie pobocza które wcześniej nie zauważyłeś bo za nisko świeciły narka.