Skocz do zawartości

E36 318i dziwnie pracuje,paliwo kapiące z kolektora wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam ciężki jak mi się wydaje przypadek z bunią.Między innymi strasznie zaczęło śmierdzieć benzyną w środku i samochód dostał dziwnych wibracji podczas pracy silnika.Szybko opróżnił zbiornik do rezerwy czyli kopcił jak smok.Po wjechaniu na kanał okazało się również że paliwo kapie aż z kolektora wydechu.Zgłupiałem wręcz bo nie spotkałem się z takim przypadkiem.Czy jest to wina dziurawego tłumika isondy która podaje złe dane do komputera i ten podaje zbyt dużą dawkę paliwa ??? czy też coś innego ? Help!!!
Opublikowano
niestety kolego nie na wszystkich,nie sprawdzałem tego dokładnie ale tak mi się wydaje.Prawdopodobnie mam dziurawy tłumik ale czy to ma znaczenie przy tych objawach?
Opublikowano

nie taka prosta sprawa podjechać na kompa

1.benzyna cieknie po kolektorze wydechu a ten wiadomo nieźle potrafi się nagrzac

2auto dymi i dziwnie wibruje budą

3o wiele słabsza moc

4ciężki zapłon

muszę się zorientowac na czym mniej więcej stoję żeby dalej reagowac,oczywiście zdaję sobie sprawę że podpięcie kompa wszystko by wytłumaczyło ale zadaleko jechac bo ponad 35km. przy tym stanie rzeczy

Opublikowano
To ja się podłącze do tematu. U mnie na gazie idzie normalnie a na benzynie przerywa tak że się jechać nie da "kangury". Po odpaleniu tak jakby na wszystkie gary nie pracował i kopci na czarno - czyli nie przepala mieszanki. Na kompie erooooo błędów. Dodam ,że nawet już przepływkę otwarłem i po cofnięciu podczas pracy klapki delikatnie, xzaczyna troszke lepiej pracować. Czyli wtedy widzi mniej powietrza chyba. Aha kiedyś mi padł regulator ciśnienia i z 3bar dałem na 3,5 bo tyle miałem, ale po tym chodził dobrze jakieś 2 miesiące - co wy na to??
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
To ja się podłącze do tematu. U mnie na gazie idzie normalnie a na benzynie przerywa tak że się jechać nie da "kangury". Po odpaleniu tak jakby na wszystkie gary nie pracował i kopci na czarno - czyli nie przepala mieszanki. Na kompie erooooo błędów. Dodam ,że nawet już przepływkę otwarłem i po cofnięciu podczas pracy klapki delikatnie, xzaczyna troszke lepiej pracować. Czyli wtedy widzi mniej powietrza chyba. Aha kiedyś mi padł regulator ciśnienia i z 3bar dałem na 3,5 bo tyle miałem, ale po tym chodził dobrze jakieś 2 miesiące - co wy na to??

Zmień regulator na taki jaki powinien być, silnik jest przelany.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
Więc sprawdzaj po kolei :

Wykręć świece, zobacz jak wyglądają, gdzie jest iskra a gdzie brak.

Sprawdź najpierw to i napisz.

więc kolego ze świecami wszystko ok,przebicia na przewodach nie ma ...jakieś dalsze sugestie?