Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam pewien problem tzn. luz w prawym tylnym kole. spokojnie mozna nim ruszyc reka. ciezko mi okreslic jaki jest skok, ale jest wyraznie wyczuwalny. wibracje czuc przy predkosci 110km/h wzwyz, na szczescie nie sa one jakies tragiczne, ze buda lata na wszystkie strony. przejechalem tak 420km w gory i czeka mnie jeszcze powrot. na przegladzie niedawno bylem i nic nie wykazalo, dopiero przy wymianie hamulcow na to trafilem. poloś na szczescie sie nie rusza.

druga sprawa, to piszczenie podczas powolnego ruszania przy "zimnych" kolach. gdy zrobie pare kilometrow jest juz pozniej cisza. dodam jeszcze, ze felga sie nie grzeje.

https://www.bmwautoparts.pl/pl/katalog/czesci/33_0168/0/47369/L/M/1990/07/0/po-tylnego-mostuoyskowanie-koa

w tym linku jest budowa polosi. czy to sa typowe objawy smierci lozyska i juz je wymieniac, czy moze da sie to jakos zniwelowac skrecajac srube nr6. zanim oddam auto do jakiegos czarodzieja, ktory mi wymieni most, czy bog wie co jeszcze chcialbym sprobowac to naprawic sam.

Opublikowano

to o czym mówisz wygląda ewidentnie na łożysko, słyszysz jakiś szum w trakcie jazdy z tamtej okolicy? albo podnieś auto i zakręc kołem, taki charakterystyczny szum...

ale niech wypowie się jeszcze ktoś bardziej obcykany

(OO=[][]=OO)

Jeżeli Bóg byłby za przednim napędem to chodzilibyśmy na rekach!