Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam 316 ostatnio podczas jazdy zauwazyłem ze biegi cieżko wchodzą , po jakimś czasie przy zapalonym silniku juz całkowicie nie dało sie wrzucić nieczego co mogło siąść i jak odpowietrzyć sprzęgło w razie braku płynu

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

Witam.

Ostatnio też miałem problem ze sterowaniem sprzęgła.

Radzę poczytać posty na ten temat, które są na forum.

Poza tym napisz dokładne jaki masz silnik i jakie są objawy.

Pozdro

BMW E30 316i 1.8 M10B18 coupe

BMW E30 318i M40 coupe

BMW E34 525td touring

Opublikowano

Na zimnym silniku biegi wchodzą, na rozgrzanym już nie :?:

Klasyczne zapowietrzenie sterowania sprzęgła. Nie proszone bąble powietrza ze wzrostem temperatury powiększają swoją objętość i dlatego system przestaje działać na ciepło.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
mam 316 M40 pedal sprzegła chodzi bez żadnego oporu jaki byl kiedyś , wczesniej gdy biegy zaczynały już ciężko wchodzić zaczynał robić sie coraz łatwiejszy w naciskaniu, dzis gdy wsiadłem można go wcisnąć jednym paluszkiem zeby opadl potem powraca

Narazie E30 316 ,ale i tak wszystko wyprzedzam !!!

-------NEXT-------> E36 325

Opublikowano

Jak napisane bylo na wielu wczesniejszych juz postach o wpadajacym sprzegle - uszkodzony wysprzeglik przy skrzyni biegow. Nalezy go wyjac, zregenerowac lub naprawic, zalozyc odpowietrzyc.

:search: :search: :search:

Opublikowano
mam 316 m40 jak odpale i wlaczam wsteczy slychac jest zgrzyt,jednak kiedy odpale i przed wlaczeniem biegu powajchuje na sucho biegami objaw zgrzytu przy wlaczaniu wstecznego znika.Jeszcze jedno gdy wcisne sprzeglo i odpalam silnik slychac delikatne zgrzyty-o co chodzi.