Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ma ktoś jakiś pomysł na zmianę dźwięku pracy silnika ? chodzi mi o jakiś tańszy wydech lub coś co trochę zmieni głos mojej bawary gdyż teraz mam taki wydech ze jak stoję na światłach to niektóre renaulty i fiaty maja głośniejsza prace silnika.

Bardzo mi się podoba ten dźwięk ale wątpię ze to było by do osiągnięcia w 4 cylindrowym isie

Opublikowano
Jeśli fiaty i renaulty mają wydech glosniejszy od twojego to zostaw go jaki jest przecież nie poziom db decyduje o walorach auta.
Opublikowano

Dla kolegi chyba jednak decybele mają znaczenie. Kolega chce żeby jego 1,8 brzmiało jak silnik dżambodżeta, więc polecam wziąć jakiegoś bosza z garażu taty, wejść do kanału i wyciąć taki oto element: http://images50.fotosik.pl/128/80b3dfba086dce9fmed.jpg

To na obrazku jest od korsy, albo podobnego wynalazku, ale autor tematu na pewno ma podobny, więc nie powinien mieć problemu z jego znalezieniem...

Wszak życzę powodzenia i szerokiej drogi, 100 lat życia Twojej bawary oraz wesołych świąt.

Opublikowano

Zastanów się kolego, czy przez takie podejście ludzie uważają E36 za auto wieśniaków.

http://i2.pinger.pl/pgr118/73365567000e39424b392402/bmw3111.jpg

4 gary to nie 6 garów. R to nie V. Jak Twój ptaszek ma 13 cm, to przywiązujesz patyk, żeby wyglądał na większego?

A jak chcesz głośno, to zdejmij wydech w całości. Będziesz miał bardzo głośno. Zawstydzisz fiata na światłach. :duh:

Opublikowano
Odłóż parę groszy. Zainwestuj w cały układ z kwasówki, kolektory, wydech, końcowy. Parę koni przybędzie i będziesz miał upragniony efekt dźwiękowy.
tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Good work boys :cool2:

...a następnym razem pamiętaj, że ich fiaty i renaulty, jakkolwiek głośne by nie były zawsze będą tylko fiatami i renaultami. Ty siedzisz w BMW, jesteś Panem sytuacji :8) .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.