Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam błagam wszystkich o pomoc wiem ze ten temat był może i milion razy ale nie mogę szukać i czekać gdyż moja beta stoi pod blokiem z otwarta szyba od strony kierowcy stało się to gdy chciałem otrzeć szybę z kropel wody schowałem ja na maksa a potem chciałem podnieś i słychać było tylko charakterystyczne cykanie po kilku próbach podnoszenia w gore nie słychać już nawet cykania słychać je tylko przy probie opuszczania, szyba nie podnosi się nawet o milimetr. Rozebrałem boczek ale nic dziwnego ani uszkodzonego nie zauważyłem proszę o pomoc bo nie chce dziś w nocy siedzieć przy oknie i pilnować samochodu!

___

Któryś z rzędu tytuł Twojego tematu poprawiam. Gratuluję ostrzeżenia. Na przyszłość przeczytaj to: viewtopic.php?f=68&t=120678 /mattiss

Opublikowano
Jak byś potrzebował to mam sprawny taki silniczek do lewych drzwi na opchniecie za grosze, bo u mnie zawadza.

Bawaria Może Więcej :)

( OO=[][]=OO )

Opublikowano

UFF! nareszcie się uporałem z problemem już chyba nigdy nie otworze okna zima. Ma ktoś z was jakiś patent albo wie jak podnieść szybę bardziej do góry bo występuje jeszcze taki problem ze po zamknięciu drzwi szyba podnosi nie automatycznie ale zostaje jeszcze szparka na kilka milimetrów i trochę dmucha wiatr i woda przy myciu auta się wlewa do środka wie ktoś które śrubki służą do ewentualnej regulacji uniesienia szyby?

WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!

Opublikowano
Weź zobacz może musisz go tylko zresetować, odepnij kleme od akumulatora podepnij i wsiadź do środka i do konca zamknij szybe ona wtedy się ustawia tak jak być powinna, bo jeśli nic Ci się tam z prowadnicami nie poprzestawiało to innego powodu tutaj nie widzę ;)
Opublikowano
No niestety nie da rady dalej zamyka się krzywo w miejscu gdzie jest nawiew na szybę jest ok przylega dobrze za to za tylu przy zagłówku jest tragedia. Dziś myłem auto i zapomniałem o tej szparze i zalałem skore a jechać to wogole się nie da taki jest szum
Opublikowano
kolego poszukaj książki "Sam naprawiam samochód" BMW serii 3 autor to H.R.Etzold tam jest napisane jak ustawic szybe i nie trzeba ściągać boczka drzwi
Opublikowano
trzeba boczek ściągnąć i na dole po lewej stronie lesu takie ramię na klucz 10 albo 13 nie pamiętam i to ramię trzeba podnieść do góry i powinno być ok :) pozdrawiam
Opublikowano
Nie ściągaj żadnego boczka,otwierasz drzwi,schylasz się pod nie i masz dwie śruby,odkręcasz obie i poruszasz ramieniem albo w prawo albo w lewo.Cały mechanizm kupisz na allegro od 80 do 120 zł,ramie wraz z silniczkiem,wymiana to śmiech na sali a jak to nie pomoże to znaczy że uszczelki masz już przetarte i zamiast meszka jest już wytarta guma która blokuje szybę.U mnie był to mechanizm,teraz wszystko lata jak to lala.